UTE PÅ ÄVENTYR MED FELICIA

Jajamen, Felicia och jag har varit ute på äventyr. Inget gigantiskt kanske, man hinner inte med så stora när man har tider att passa. Vår äventyr bestod av att åka till karlshamn och lyssna på ett föredrag om bloggar och business. Det var en bloggare och en forskare om media(?) som höll i det.

Riktigt intressant var det. Många tänkvärda saker som jag troligen kommer tänka lite på när jag skriver i bloggen. Inte för att denna är stor men ändå.

Det var roligt att göra något sånt här spontant. Det var i förrgår som Felicia frågade om jag ville åka och lyssna på föredraget. Vilket gärna ville för det är alltid intressant med nya grejer och sen var det ngt spontant och roligt vi gjorde tillsammans.

Det vi fick höra kommer jag troligen tänka mer på. Kanske kommer på lite tankar jag vill skriva ner (när jag då har en dator och inte från mobilen). Jag började funderar på varför jag har en blogg, vad jag vill med den osv. Får fundera vidare på det.

Nu till ngt lika viktigt om inte till och med viktigare. Jag har ätit ballerinakex! Jag vet, jag är också helt uppspelt av det. Jag bara läste på ett paket för att se och så märkte jag att jag kunde äta det! Ballerina marängsviss är det som jag har fått uppleva. Sååå goda och de får mig att inse hur mycket jag älskar lex(?). Knäppt, jag vet, men jag älskar verkligen kex. Mjuka kakor är goda, men KEX. Det är en helt annan grej. Har ni ätit den nya ballerina? Gillar nu dem? Vilken är den godaste? (jag kan ju inte äta alla så jag vill ha andras uppfattningar)

Just det ja. Det var en staty utanför entrén. Sött att en flicka stod vid den och troligen blev fotograferad av sin mamma eller pappa. Japp, väldigt gulligt. Tills man inser att det inte är ett barn utan en staty som ska se ut att stå bredvid den andra statyn. Helt knas, men grymt smart tycker jag. Ser så verkligt ut!


NI KAN INTE ANA VAD JAG GJORDE IGÅR

Det blev en liten wood-trip igår på kvällskvisten. Pappa skulle ut med fyrhjulingen (rikemansbarn?) och jag passade på att hänga med. Är grymt kul att åka och det var längesen så det passade bara bra.

Vi tog en tur genom skogen vid vårt hus innan vi begav oss ut på riktiga vägar. Det är rätt tajt på vissa ställen så det fanns risk att vi skulle behöva vända vid ngt tillfälle. Vi körde iaf och det gick bra. Lite skumpigt men det var oundvikligt. Det kändes så kul. Pappa och jag i "vildmarken".

Efter en bra bit börjar vi närma oss slutet. Vi klarar det tänkte jag. Vi lyckas ta oss genom hela skogen utan att behöva vända. Jag hade visserligen trott att det skulle behöva hända några gånger men pappa hade på ett eller annat sätt lyckats ta sig fram.

Som sagt, vi närmade oss slutet. Men helt plötsligt blir vägen väldigt stenig och smal vilket gör att vi inte kan ta oss fram. Slutet var så nära, men ändå så långt bort. Vi ville såklart inte ge upp direkt så vi började köra runt och kolla om en fanns en annan väg, men vi hittade inget. Istället var vi på väg att vända tillbaka när vi precis upptäcker en liten glänta. Pappa stiger av fyrhjulingen för att ta en närmre titt, vore jobbigt om det inte skulle gå och vi kör fast. Men så blev inte fallet! Pappa gav det tummen upp så vi körde där och vi kom ut.

Ett litet äventyr där innan vi begav oss vidare ut på lite bättre vägar. De var visserligen lite avlägsna men ibland kom det några hus man kunde stirra in i. Älskar när det är fart och fläng. Eller okej. Jag ska erkänna att jag är lite rädd i början men jag påminde mig om att pappa antagligen inte ville köra ihjäl sig själv eller sin dotter. Kändes lite bättre då. Kanske därför jag börjat gilla berg-och-dalbanor, det är fart och fläng på hög nivå.

Det var en väldigt rolig tur pappa och jag tog och jag vill göra det igen. Vill snart och köra själv. Har bara kört när jag var liten så det var ett tag sen men det är nog som att cykla, det sitter i.

Här posar jag med tummen upp efter att vi tagit oss igenom snåret. Fin hjälm jag har, och håret ligger perfekt!


SAMT ANVÄNDER PAPPERSHAKLAPP FÖR ATT MINIMERA RISKEN FÖR ATT SPILLA PÅ MIN PLAYSUIT

Passade även på att förstora överläppen en smula.


VAD JAG GÖR?

Nemen jag chillar bara lite på altanen med honungsmelon i högsta hugg!


NYA DOJJOR OCH NYTT NAGELLACK

Jag åkte ut till klubben! Duktigt av mig. Var väldigt trött så det blev bara träning på rangen innan jag begav mig hem igen. Sprang faktiskt hem från klubben, också duktigt av mig tycker jag.

Jag har väntat jättelänge på att mins nya golfskor ska komma och idag gjorde de det! Som jag har längtat! Det var jättefina och stabila. Istället för att snöra vrider man på en ratt där bak som spänner skorna. Så effektivt! Jag älskar dem och det känns så bra att de ÄNTLIGEN har kommit. Har nog väntat över en månad på dem?

Väl hemma har jag inte gjort alltför mkt. Har målade naglarna och kollat på grey's anatomy, vilket btw är en serie jag avgudar och följer slaviskt. Tillbaka till mina naglar. Köpte nya nagellack när vi var i köpenhamn och målade idag på två av dem. Blandade lite på naglarna. Fint tycker jag det blev. Det är kuligt att måla och dona med naglarna tycker jag allt. Iaf kul att måla dem i coola färger.

Imorgon har jag sovmorgonen igen! Älskar slutet på terminen!


JAHOPP

Hallå där! Allt bra? Med mig är det bara bra, tackar som frågar. Sitter i skolan och väntar till halv 11 då lektionen börjar. Joar sov över hos mig inatt, mycket mysigt. Första gången vi sover över på en vardag när det är skola. Han började halv 10 idag så även om jag hade kunnat sova längre var det bara att pallra sig upp och ta bussen in till skolan med honom. Jag har visserligen ingenting emot det. Kan lika gärna sitta i skolan och chilla lite, skriva detta inlägget till exempel. Sen brukar tiden gå rätt fort så jag överlever. 

Igår hade jag tänkt åka ut till golfbanan men jag var för trött så det blev inte så. Rätt skönt med en dag jag bara kunde ta det lugnt på. Var visserligen på gymmet innan skolan, men ändå. Så jag tänkte åka ut till klubben idag istället. Vi har bara en lektion så jag slutar vid lunch och har sen resten av dagen på mig att träna på svingen eller något. Det gick faktiskt bättre på den senaste tävlingen så träningen verkar ge lite resultat. Tycker visserligen att det är roligare att träna på gymmet för tillfället men jag ska pallra mig ut till golfklubben idag, det har jag bestämt. 



DAGARNA INNAN SKOLAN SLUTAR ÄR INTE SÅ DUMMA

Eftersom det snart är skolavslutning har vi väldigt få riktiga lektioner, vilket gör att jag inte se datorn uppe så ofta och det leder till att jag glömmer att jag har en blogg. Även om jag har appen i mobilen glömmer jag.

Men nu skriver jag så låt oss glädjas åt det. Skolan närmar sig sitt slut och vi har ingenting kvar att göra. INGENTING. Iaf inget som handlar om islänningar och läxor. Vi har bara roliga saker framför oss nu. Men pga att våra scheman är annorlunda slipper vi vissa lektioner och får sovmorgon osv. Idag har iaf jag sovmorgon till 12.25 och då tänkte jag sticka in till gymmet. Det blir perfekt tid att träna på då tycker jag. Framförallt är det inte så mkt folk i gymmet. Vet inte riktigt vad jag ska träna än men det lutar åt ben. Tränade igår pass och få blev det överkropp så ben passar nog bra idag.

Jag tror bara jag har en lektion idag. För spanskan är avslutad kurs så vi borde slippa den. Det är iaf väldigt lugnt och skönt nu i slutet. Det enda som är synd är nu att solen och värmen år borta... Igår gick jag i shorts och idag långbyxor och jacka. Knas.


JAG HAR SÅKLART INTE GLÖMT ATT DET ÄR MORSDAG IDAG

Man kan ju tro att jag skulle glömma det eftersom jag tävlat och allt. Men icke. I morse sa jag grattis på Morsdag och kramade henne. Hade en present som väntade men den var inte inslagen. Men när vi kom hem från tävlingen slog jag in paketet (tog ett flingpaket och lite snöre och vips så var den lite fint inslagen). Paketet innehöll...... LJUS! Bland annat doftljus och oj vad gott de luktar! Vanilj och smultron är det. Kommer ni över ljus som luktar så finns det bara en sak att göra; köpa!

Morsdag var inte över bara för att jag hav en present så mamma pappa och jag begav oss ut på sjön för att mysa lite. Det var mysigt och inte bara snack. Vi åkte ut i skärgården och guppade runt och åt melon och glass. Gott gott.

I sommar ska jag försöka ta förarbevis på båten. Pluggandet tar alltså inte helt slut vara för att det blir sommarlov, men detta är något som vore kul att ha. Kunna köra båten och allt.

Iaf. Här är lite bilder sen turen vi tog


DÅ VAR DET KLART, HEM NU

Det gick inte alls så bra idag. Gick dåligt tråkigt nog. Om jag ska säga mina tankar om golf just nu är de Carlén positiva eller peppande. Vills helst sticka huvudet i sanden och glömma bort denna dagen. Det gick ju så bra igåååår. Varför kan det inte hålla i sig??? Får väl träna mer antar jag.

Vad gör jag nu då? Jo jag sitter i bilen på väg hem. Vill hem och byta om till bikini och klippa gräset. Konstigt nog så VILL jag faktiskt klippa gräset. Det är rätt roligt att köra runt på gräsmattan. Och ja, vi har en åkgräsklippare för annars hade det tagit år att klippa vår gräsmatta. det svåra är att göra fina 'mönster' i gräsmattan. Ska testa en ny runda idag och se om det kanske blir bättre!

Tävla idag i team trummenäströjan. Gjorde en lite pose för att ni skulle kunna se den. Den är fin, och luftig. Japp.


DÅ VAR DET DAGS IGEN

Sista ronden ska idag spelas. Eftersom det gick rätt bra igår behöver jag inte gå ut jättetidigt idag, jag går till och med it 10 min senare än vad jag gjorde igår. Det känns rätt bra ja. Jag känner mig mig taggad men har ändå inte för höga förhoppningar. Tar ett slag i taget liksom.

Igår blev det väldigt varmt, vilket var så skönt. Äntligen slapp jag spela en tävling i storm. Idag ska det också bli varmt, inte lika som igår tydligen, men det ska ändå bli varmt. Därför kör jag på kjol idag. Hoppas jag inte kommer behöva ha regnbyxorna över för att det är för kallt med bara kjol....

Jag vet inte vad jag ska skriva? Får försöka uppdatera er efter rundan och allt, om jag nu kommer ihåg det vill säga.

Och just det! Det är Morsdag idag. Skäm bort er mamma som om ni aldrig gjort annat! Jag ska bland annat ge mamma en 4 timmar promenad, de ni!


TÄVLINGEN HAR HÅLLIT MIG UPPTAGEN DAGEN LÅNG

Ja idag har jag alltså tävlat. En rikstävling på Växjö GK. Japp, jag återvände till banan jag aldrig ville återvända till. Ibland måste man göra så, ta revansch. Och det blev det idag för mig, revansch! Gick så mkt bättre än sist jag var där. Inte helt toppen gick det men bättre än sist och jag sänkte mig till och med. Det känns riktigt gött faktiskt.

Vädret var också toppen. Lite kvavt ett tag men annars toppen. Kom visserligen en störtskur vid ett tillfälle men sen slapp vi regnet. Jobbigt att spela golf i regn ska ni veta. Inget jag rekommenderar. I sol är det däremot andra bullar.

Nu är pappa och jag på väg hem. Vi har fyllt magarna med french hotdog och kanelbulle. Vi ska nog klara resan hem nu.


BRA DAG IDAG

Idag har det varit en liten skoldag. 40 min lång kanske den var? Det enda vi hade var betygssamtal i matten. Jag klagar absolut inte på denna korta skoldag. Efter den lilla skoldagen begav Felicia och jag oss till gymmet. Eller Felicia skjutsade mig på sin cykel till gymmet. Aj min rumpa är enda kommentaren på det. Får sitta på min väska nästa gång och slippa avtryck på rumpan från pakethållaren.

På gymmet upptäckte vi att det fanns ett pass som vi skulle kunna köra, vilket vi sen också gjorde. Kettlebell med en annan instruktör och andra övningar var det som vi fick genomlida. Efter passet kändes det riktigt bra och man kände sig duktig, men under passet kändes det inte bra. Var väldigt jobbigt ska ni veta. Det var lagom tid att träna. Inte för tidigt och inte för sent.

Sen var det raka vägen hem och äta och sedan bege sig ut till golfbanan. Imorgon är det tävling så det gäller att ta vara på varje stund som går att träna på. Det gick rätt bra men jag vågar inte hoppas för mkt på morgondagen. Får ta det som det kommer.

Nu är jag hemma hos moster som fyller år. Ska bli gott med mat för jag är huuuungrig!


FULLT ÖS MEDVETSLÖS!

Vi slutade halv 1 idag. Vad som hände därefter är följande: mamma hämtar mig och vi åker och köper sallad. Vi kör sedan vidare hem och äter våra nyinköpta sallader. Det var gott. Jag åt kycklingsallad.

Efter det att måltiden var uppäten tog jag min cykel och trampade ut till golfklubben. Väl där ute tränade jag pitchar och järnslag på rangen. Inte bara stå och slå, utan kolla sikte och koncentrera mig. Viktig information. Sedan, efter 2,5 h, trampade jag hem till hemmet och bytte snabbt om till träningskläder samt slängde i mig lite flingor. Efter detta tog jag återigen cykeln och trampade upp till bussen. Väl framme vid busshållplatsen kom ingen buss. Jag väntade och väntade men ingen buss syntes till. Då kom mamma till undersättning och körde in mig till gymmet istället. Efter att ha kört halva sträckan inser vi båda att jag kunde ha väntat ytterligare två minuter och tagit bussen efter, lite sent för sådana tankar tyckte jag då.

Så, mamma kör in mig till gymmet där jag ska träna tillsammans med Olivia från klassen och kanske hennes pojkvän Karl. Karl var med visade det sig när jag mötte dem i trappan på väg till omklädningsrummet. Sen, ja, gjorde vi det man brukar göra på gym, träna. Pratade en del gjorde vi också, men träning förekom. Hade jag inte träningsvärk innan (som jag har) kommer jag troligen få det imorgon.

Det var min hektiska, men roliga dag, idag. Nu sitter jag på bussen på väg hem för att äta och duscha. Är väldans hungrig nu. Ska be mamma koka ägg tror jag...


TJABBA TJENA HALLÅ

Idag började dagen med idrott. På idrotten sprang vi en runda på 5 km. Men jag tycker vi kan säga en halvmil, låter mycket bättre. Gick rätt bra faktiskt. Sprang tillsammans med en annan och det var lättare att hålla ett bra tempo då och orka pressa sig lite till. Det som kan vara jobbigt att springa med mig är att min astma gör att jag andas väldigt högt och det låter som att jag har andnöd under hela rundan. 

Så han jag sprang med trodde jag skulle tuppa, vilket jag inte gjorde, och det kanske kan vara lite jobbigt att springa i en halvtimme och nästan konstant tro att man kommer behöva utföra hjärt- och lungräddning. Jag själv hörde inte min andning. Lyssnade på musik så jag slapp det. Är så mentalt jobbigt att höra sig själva flåsa för då vill iaf jag sluta för att det är för "jobbigt". Så var det mycket när jag var liten. Astman blev som en ursäkt, vilket är väldigt dåligt för det blir ju inte precis bättre. Min storebror har också astma. Det går i släkten (skyller på pappa) så han har också haft ett helvete ibland. Men hans astma har faktiskt blivit bättre, tro den fortfarande är stabilt bättre. När man tränar kan astman bli bättre och kanske till och med försvinna helt. Vilket är helt super awesome! Det är nog ett mål med min träning, bli av med astman. Den har blivit mycket bättre, absolut, men den kan bli ännu bättre känner jag. Sen kanske inte det går genetiskt, men försöka duger alltid!

Avslutningsvis vill jag säga att jag älskar att träna på morgonen, till skillnad från andra (Felicia, känn dig träffad). 


OJOJOJ VAD JAG ÄLSKAR ATT TRÄNA

Ni aaaaaanar inte vad jag älskar att träna. Att få vara aktiv är helt underbart. Okej jag erkänner att det är lite jobbigt just under tiden man tränar, men efteråt, EFTERÅT. Då snackar vi. En av världens härligaste känslor. När man tänker tillbaka på vad man precis har gjort känner man sig redigt duktig. I alla fall så borde man känna sig det. 

Det jag försöker printa in i skallen är "varje rörelse räknas". Så himla smart och sant. Att gå till bussen och till skolan från bussen och upp för alla trapporna osv. är riktigt bra vardagsmotion som faktiskt gör skillnad. Sen nöjer visserligen inte jag mig med vanlig vardagsmotion resten av livet, men bara tanken på att de trapporna och den vägen eller cykelturen till skolan faktiskt gör skillnad känns rätt så väldigt bra. 

Ett annat motto som jag har och försöker leva efter är "challenge your limit, don't limit your challenge". Också ett väldigt bra motto som jag känner funkar nästan överallt. Vad det än handlar om kan man säkert bryta sina gränser. Kanske har man alltid fått C på uppsatser, bryt sin kunskapsgräns och kämpa för ett B. Ett litet exempel där.

Varför detta lilla inlägg om min kärlek till träning kom är för att jag nyss varit ute och sprungit 6km. Rätt nöjd med mig själv nu. Tänkte också gå ut en liten sväng i vårt gym och köra några övningar. Har ni varit ute och sprungit i detta fina väder??

FORT SOM TUSAN GÅR DET

Det var riktigt kul igår på klassträffen. Jag tyckte det var så härligt att bara se alla som en liten klass igen. Nu var visserligen inte alla med, men de som var med var härliga att se igen. blev för det mesta en massa prat och sen att kolla i byggnaden. Kändes så konstigt att vara i skolan igen. Var galet nog ett år sedan vi gick ut nian där. Ett år!?! Det är ju sjukt hur fort tiden går. Känns overkligt. Vi går snart ut ettan slog det mig nu. Men HERREGUD! Lite smått panik över att tiden flyger iväg. Vill liksom inte bli vuxen riiiiktigt än. Är visserligen bara 16 så jag har ett tag till, men ändå. Innan jag vet ordet av det är jag säkert 25. Okej, nu saktar vi ner lite.

Vad har hänt idag? Inte mkt, inte mkt. Skolan är inte så händelserik nu på slutet. Det som är bra är att det finns lektioner man slipper, för att de är avklarade då. Känns gött! Idag gjorde vi sista redovisningen för ettan i religion. Det enda jag har kvar är franskaläxan till måndag. Och den ska jag göra galant så läraren blir glad och tar det högre betyget för mig. Pendlar nämligen mellan två och det vore roligt om jag fick det högre.

Nu väntar en promenad hem från bussen och sen ska jag ut till golfbanan. Sen på kvällen ska jag springa en runda med pappa. Jag har börjat gilla att springa. Så "bra" som jag är nu har jag inte varit innan, toppen. Älskar utvecklingar och resultat av hårt arbete!


KLASSTRÄFF NÄSTA

Är på väg mot klassträffen nu. Blev en sväng till Glassiären som tidsfördriv. Smaken blev *trumvirvel* VIOL! Jag ville egentligen ha brownie men den tålde jag icke. Suger att vara allergisk ibland. Men violen var supergod så jag överlevde. Den höll visserligen på att äta upp sig själv så jag fick äta snabbt! Glasskladd är bland den jobbigaste kladden man kan få. Kanske läsk är på delad första plats? Vet inte eftersom jag knyt dricker läsk och därför har jag aldrig spillt.

Jag sitter i alla fall på bussen nu mot gullberna. Ska bli roligt att träffa klassen från nian. Det enda tråkiga är att inte alla kommer, men det kommer bli roligt ändå. Det är roligt att ha minnen. Har en del med gamla klassen. Så härligt är det. Minnen då. Alla glada typer iaf. Ngt mer som är glatt är vädret! Kärlek till vädret!!


NÄSTAN SÅ ATT DENNA DAGEN BLEV FÖRSTÖRD

Idag inledes dagen med det sista nationella för detta läsoråret. Matte var det. De sparade det bästa till sista... Jag var supertaggad inför det, MEN SÅ SKET ALLT SIG. Första frågan fattade jag knappt. Det som var på provet var sådant vi gick igenom på höst terminen. Med andra ord är det något jag vill glömma faktiskt. Ingen höjdare var det.

Men jag skrattar bort det. Jag har presterat rätt bra på de senaste proven så förhoppningsvis kommer inte de nationella dra ner för mkt. Resten av dagen har varit rätt chill. Vi har haft elevrådsmöte och sen ingenting mer typ. Jag har avslutat in spanskakurs så nu skulle jag egentligen haft det, men jag har istället slutat. Toppen!

Vad ska jag göra nu då? Jag ska slösa bort lite tid i stan för klockan 5 ska jag på klassträff. Funderar på att gå till glassiären och njuta av en glass i vädret. Ni har insett att jag kommer påpeka det fina vädret så länge det är varmt och soligt ute va? 

Nu ska jag göra någonting som jag inte kommit på att jag ska göra än. Bästa att inte slösa tid!

STROSSAR RUNT LITE INNAN TRÄNINGEN

Ja jag säger fortfarande strossar med två s. Har sagt det i alla tider och kommer fortsätta med det, capisch?!

I alla fall så har jag strossar runt i det fina vädret sen jag slutade. Väntar på att passen ska börja. Då tänker kanske ni att jag lika gärna kan gå till gymmet tidigare och träna innan, men icke. Ska träna 2 timmars pass och det räcker mer ön väl. Vill inte överdriva min träning förstår ni.

Nu är beachen väldigt nära. Är ni laddade för den? Laddade att chilla loss på stranden? Jag är det! Laddad till 100. Dock är jag ute typen som kan ligga och sola i timmar. Blir för varmt efter bara några minuter typ. Kanske därför jag är så blek? Får försöka gå in i spelandet lite mer helt enkelt.

Halvtimme kvar till träning. St att börja dra sig mot gymmet då. Tog ett varv runt långö. När det är vindstilla börjar svetten nästan rinna. Härligt eller vad säger ni?


ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR VÄRME!

Jag har säkert sagt att det är fint väder 100 gånger idag. FÖR DET ÄR DET. Jag blir nästan tårögd. Vill bara sätta mig på en liten plätt och insupa det fina fina vädret. 

Idag hade vi redovisningar på morgonen. Vi har skrivit en väldigt stor uppsats som vi även skulle ha muntligredovisning på för att kunna få det högre betyget. Jag har tränat igår och sett till att jag inte pratat längre än vad man får. Vill inte riskera att få lägre betyg för att jag inte kunde hålla ramarna. När det var dags att bestämma ordning hör jag mig själv säga att jag vill vara först. Högt och tydligt sa jag det till och med. Så, vad hände sen? Jag var först. Nervös som tusan blev jag när jag väl insett att jag skulle börja. Men samtidigt tycker jag det är väldigt skönt att få det gjort. Annars sitter man och lyssnar på de andra och tycker att man missat en del osv. 

Jag körde alltså först och det kändes rätt bra. Om jag får högre betyg vet jag inte, men jag är nöjd med min presentation. Alla redovisningar gick fort så vi slapp historian och hade långlunch. Vi drog då till kebabhouse. Det är ju så sjukt underbart väder att jag dör! Helt fantastiskt är det! Är glad över mitt klädval idag, en byxdress med shorts. Har faktiskt kunnat gå runt i bikini idag, men dey hade nog inte passat så bra i skolan. Hade känts lite odd.

Kebabhouse i alla fall. Jag tog en kycklingrulle. Helt fantastiskt gott! Välj det om du ngn gång äter det. Absolut det godaste. Vi satte oss ute och lät solen kyssa våra ansikten. Hoppas på lite färg nu då. Är ett så blev året om så när jag är brun syns det knappt. Min solbränna är i samma färg som andras normala hudfärg... Får jobba på det!


TANKEN VAR GOD, MEN DEN FUNGERADE INTE SOM TÄNKT

Som jag skrev i förra inlägget var jag och spelade några hål i det fina vädret. Gick inte jättebra. Helt plötsligt håller jag på att skruvar bollen åt höger och vänster. Får ställa mig och nöta någon av dagarna i veckan innan tävlingen på lördag-söndag. Var trevligt sällskap och fint väder så jag överlevde. 

Eftersom jag inte har lite svårt att hinna med att träna nu när golfen är i gång måste man passa på när man kan. Så, jag bestämde mig för att springa hem ifrån klubben sen. Riktigt smart tycker jag själv att det var. Är en lagom sträcka att springa osv. Eftersom att jag spelade golf innan fick jag ha med mig en ryggsäck som jag sen fick ha på ryggen när jag sprang hem. Tog den bästaste ryggan jag kunde hitta. Den hade spännen och allt. Perfa tyckte jag!

Efter att ha sprungit cirka 10 steg inser jag att den har smarta ryggsäcken inte var så smart. Den skaver vid halsen och åker hit och dit och är mest i vägen. Så under hela springturen får jag gålla i remmarna så att den inte ska skava. Det fungerade också visserligen, men det hade inte skadat om jag hade kunnat röra armarna lite mer. Känns så roligt att springa nu för tiden. Känns som jag blir lite bättre hela tiden. Känns verkligen toppen. Målet är att senare springa milen under timmen. Det ska gå, jag bara vet det!


Innan jag ska ut och springa och tror att väskan var en toppenidé.



Tack och lov för instagram. Slipper nu visa min rödhet i fejjan.

GALET VAD FINT VÄDER DET ÄR IDAG!

Vädret är helt galet underbart idag! Jag har gått runt i bikini idag och det var varit varmt och skönt. Underbart måste jag säga. Som jag har saknat värmen! Ibland har ju solen varit framme men det har blåst kallt så man har bara blivit lurad om man gått ut i shorts och t-shirt. Men nu så, nu är sommaren nära, om inte redan här? Ska inte dra förhastade slutsatser nu. Borde kanske ge det en vecka åtminstone. Jag har inte ens tagit ett dopp i år. Känner mig sen med det. Mamma tog ett dopp den 20 mars tror jag. Känner mig lite sen i jämförelse med det. Även om det är varmt i luften tror jag inte det är det i vattnet. Borde som sagt ge det några dagar.

Nu ska jag snart lira några hål på golfbanan!


HEMMA

Är hemma nu sedan några timmar tillbaka. Resan hem gick rätt fort faktiskt. Lyssnade på Rödrost podcast, underhållande, vilket kanske var anledningen till att det kändes som resan gick snabbt. Ska i vilket fall som helst sova nu. Tänkte att det kanske fanns en orolig själ som ville veta om man kom hem oskadd, nu vet ni att jag gjorde det. God natt gott folk!


BORT TILL DANMARK OCH TILLBAKA

Idag har jag mått bättre. Huvudvärk har jag visserligen haft, men bättre är det ändå. Vi har varit iväg en sväng i Köpenhamn idag faktiskt. De hade planerat det sen innan så jag hängde med.

Vädret har inte varit så fint och strålande som jag hade hoppats tyvärr. Ska det inte snart märkas att det är sommaren vi närmar oss? I den kommande veckan ska vädret bli annorlunda, iaf enligt vädret på nätet.

Vad gjorde vi i køpenhavn då? Vi strossade runt och kollade på folk, gatumusiker samt gick i en del affärer. Jag var den enda som hittade ngt, en bikini från H&M faktiskt. Är helt andra grejer i andra städer trots att det är samma butiker.

Tillbaka till gatumusiker, det var några som blåste i tomma flaskor och på så sätt gjorde musik. SÅ COOLT! Absolut den bästa underhållningen av dem alla som försökte. Det är så fränt att lära sig ngt sånt och sen också bli bra på det (??) jag menar, blåsa i flaskor, det kan jag också men inte låter det som musik. Inte i närheten. Låter mest irriterande och högt.

Mer har vi inte gjort under dagen. Jag brände mig på tungan när jag drack en chai latte, aj. Mer händelserikt har det inte varit. Snart ska vi åka hem och jag får väl försöka träna på min muntliga presentation som ska hållas på måndag.


FÖRSTÖR FLOWET

Ni vet trottoarer där man kan stanna i mitten innan man kommer över till den sidan man ska? En sådan gick vi över på vägen mot restaurangen. Om man är en liten större skara är det alltid lite svårt att hålla alla i samma takt och samlade. Så övergångsställen kan bli avgörande ifall rytmen ska hållas eller inte. Vår rytm hölls inte. Halva skaran kom över till den "ön" som är emellan de båda filerna, medan resten stod kvar på första sidan. Sen när det slår om till grönt blir det helt knas i allt. Antingen måste de som är före vänta in fe andra, eller så får de andra öka på stegen. Dilemma dilemma.

Fin utsikt över bron vi gick över förresten.


ÄNDRADE PLANER

Det blev inte mer än några timmar läger. Började känna mig krasslig och behövde därför lämna det hela. Tråkigt, men sånt är livet.

Mamma och pappa hämtade mig så nu är jag i Malmö hos Martin. De hade planerat middag tillsammans med Martins flickväns familj och jag behöver mat så jag ska nu hänga med dem. Förhoppningsvis känner jag mig bättre efter mat och vila.

Mamma och pappa (kanske några till) har varit i h shoppat idag och jag får reda på att de köpt en skinjacka till mig som jag varit och kollat på. Lycka! Ska visserligen betala en del, men jag tycker att det känns finare att se det som en generös present till deras favoritdotter.


PÅ RESANDE FOT ÅTERIGEN

Denna helt är det läger i Ljungbyhed som gäller. Har tidigare varit på läger i Ljungbyhed, så jag vet lite vad det handlar om. Detta lägret är dock inte samma som det jag varit på innan. Detta lägret är *säger kommande menig inom citationstecken med mörk kraftfull röst* "Sveriges största tjejläger", inom golfen då.

Har sett schemat och det ser ut att bli roligt. Lite väl tidigare morgnar, men annars så ska det allt gå. Jag har inga särskilda förväntningar på helgen, mer än att det ska bli kul och minnesvärt. Ett bra mål tycker jag allt. Golfen får mer bli en bonus i det hela.

Just för tillfället håller jag på att somna i bilen. Jisses vad trött jag är. Sov ändå 7h kanske. Filip och Fredrik showen var toppen. Har inte skrattat så mkt på länge. I början klappade folk till allt de sa, vilket var lite väl att ta i kanske? Det är som att bara för att det var FILIP OCH FREDRIK som sa det var det hysteriskt. Hade en vanlig dödlig sagt liknande hade troligen inte samma mängs människor kladdat händer och skrattat hysteriskt. Men vad vet jag. Kanske hade det varit detsamma, kanske inte.


RESTAURANG SAMT FILIP OCH FREDRIK

Sitter på bussen på väg in till stan för att möta upp Joar och sedan gå till Montmartre för mat innan vi drar oss vidare till Filip och Fredriks show "Jakten på den försvunna staden". Ska bli extremt roligt och jag är taggad till max. Är alltid roligt att se shower tycker jag, vad det än handlar om. Sen att det är tillsammans med Joar gör det hela mycket bättre. Känns som man är tillbaka för 7 månader sen och ska dejta, mysigt värre. Har till och med tagit på mig skor med klackar. Är numera över 1.70 lång. Kul att testa på det också. Är ändå tillbaka till samma längd imorgon.

Är äntligen lite sol och hyfsat väder. Innan, i eftermiddags, cyklade jag ut till klubben i storm och regn/hagel. INTE kul. Men som sagt, nu är vädret fint.

Imorgon taggar vi för läger i tre dagar. Såg på schemat att vi ska ha ett fyspass halv 7 på lördag... Det är inte nådigt det här lägret!

En sak i taget iaf, nu, in till stan!


HATAR ATT BLI HATAD, ÄLSKAR ATT HATA

Jag har tillsammans med min pojkvän tagit en joggingrunda idag. Jag sa att slingan var 3 km, visade sig att den var 5, ooops. Det var en intressant runda. Joar och jag har allt varit tillsammans i över 7 månader, men alla sidor har vi nog inte sett av varandra. Eller rättare sagt, jag har inte sett alla sidor av Joar. Blir jag för hungrig visar jag hela min känsloskala under den närmsta tiden innan jag fått i min ny energi. Joar är inte likadan, kanske när han inte är med mig? Tror jag visserligen inte. 

I alla fall. Vi skulle ut och jogga. Första idén var egentligen att köra ett pass på gymmet, men eftersom vädret var så fint som det var tyckte vi att det skulle vara trevligare att jogga en runda. Så vi åkte hem till mig och åt och sen gav vi oss ut i det fina vädret för att vara duktiga. 

Det började bra måste jag ändå säga. Leenden på läpparna (troligen log Joar för han inte visste vad som komma skulle) och jag log för jag kände mig glad och taggad för en joggingrunda. Jag borde nog säga, innan jag fortsätter, att jag är lite över peppande när det kommer till träning. Jag vill att den jag tränar med ska gå in lika mycket för träningen som jag och därför kan det blir lite.... jobbigt(?) ibland för den inblandade personen. Blandade känslor kan uppstå om man säger så. 

Okej då fortsätter vi. Vi springer och det går bra. Jag märkar att Joar (som ligger några steg före mig eftersom han tar väldigt mycket större steg än mig) börjar sakta ner och sen gå, vilket gör att jag försöker, lite uppmuntrande, peppa honom att fortsätta springa. Han kämpar tappert på och börjar spinga igen (yes tänkte jag, det funkar). Några hundra meter senare börja samma sak hända igen. Samma sak gör jag då igen. Det tar lite längre tid att börja jogga denna gången, men till slut gör han det. Det är bra tänkte jag. 

Det händer ytterligare några gånger och, ja, leendet har då varit borta sen länge och en irritation har börjat växa. Jag ignorerar irritationen och fortsätter peppa. Joar testar taktiken att ignorera mig för att slippa mitt pepp. Funkar inte, så nästa taktik blev att svara kort och irriterat/argt på mina tilltal. Ingenting jag reflekterar över så jag fortsätter peppa. Inser lite i detta läge att det kunde slutat illa (för min del), irritationen kanske helt plötsligt blivit ren ilska att vilja knuffa ner mig i ett dike eller liknande. 

Väl hemma, efter en dusch och lite betänketid, inser han att det faktiskt inte var så illa. Det var till och med rätt skönt. Han erkänner även en del saker han sagt högt, men inte tillräckligt för att jag skulle höra. 

Nu sitter vi med varsin dator och är flitiga. Han med skolarbete och jag med bloggandet. 


NATIONELLA!

Har gjort nationella läsförståelse i engelska, nu är det hörförståelsen som gäller och sen lunch!

Bring it on!


VÄLDANS VAD DET HÄNDER SAKER

Idag efter skolan har det hänt en del, men ändå kanske inte jättemkt när man tänker tillbaka. Idag avslutades dagen med spanska prov och efter gjort klart allt fick man gå. Så jag slutade en timme tidigare vilket jag absolut inte klagar på. Är för övrigt klar med spanskakursen och vet ungefär mitt betyg. Känns riktigt gott asså. På väldigt länge har jag inget att stressa över heller. Inga läxor eller inlämningar för tillfället. Drömmen för tillfället.

Dagen efter skolan såg ut såhär ungefär: Jag trodde jag skulle träffa Joar för att köpa en munk (min första munk ever btw). Sen när jag slutat fick jag ett sms om att Joar inte kunde för hans lillebror har en teater som man inte kan missa och det skulle krocka med munkätandet. Därför börjar jag ändra om mina planer och ser om min faar vill äta glass med mig, vilket han ville! Men inte förrän 1,5h. Hmm... Det kändes inte lite väl lång tid att vänta sååå jag kollar med min mor istället. Försöker locka in henne till stan för att ta en glass tillsammans med sin underbaraste dotter hon någonsin haft. MEN ICKE. Inte ens mitt bästa bete gick hem. 

Jag kände att hoppet var ute och att jag lika gärna kunde åka hem. Men innan jag gjorde det tänkte jag kolla runt lite i affärerna. Är rätt kul att strossa (ja, jag säger det med två s, ngt problem med det? vavava?) runt på stan och bara kolla på allt och alla. Har sett en inte så pjåkig skinjacka på GinaTricot som jag fundrat på att köpa. Men den kostar och jag vill inte bara slänga iväg mina pengar. 

Mitt i hela "kolla-runt-på-fina-saker-jag-vill-ha-men-inte-borde-köpa" smsar Joar och säger att han faktiskt har tid att komma in till stan och umgås med mig samt ta en munk eller glass. Såå. Jag väntar på bussen, strossade runt ännu långsammare, samt hade två knattar som cirkulerade runt mig (det är en annan historia som jag får ta en annan gång) sen kom Joar. Vi traskar mot Glassiären men inser att vi (jag) vill ha en munk ist. Så MOT CITTYHALLEN.



Here I go. Min första munk. Det är två på bilden, men vi var två personer. Den ser riktigt god ut, visste gör den? Vill mumsa i mig den igen. Det känns inte så märkvärdigt som man kan tro, att äta sin första munk. Var större grej när jag för första gången ät en liten chokladbit (som för övrig inte var en äkta chokladbit). 


Bilden har Joar tagit. Skulle bara säga det.



Vad tyckte jag om den då? Inget speciellt ärligt talat. Det var mest degit. Jag gillar kanelbullar mer. De är gudomliga! Tillbaka till munkarna, inget märkvärdigt. Men lite häftigt att säga att jag för första gången ätit en munk.

Kom förbi en man med rosor (återigen en historia som jag får berätta en annan gång (måna historier idag)). Så den kunde jag även fotografera lite. 






En fågel som jag "råkade" mata och som efter det inte ville lämna oss... ooops


Återigen var Joar och jag lite look-a-likes

Dagen är inte slut här. Tro det eller ej, har nästan skrivit en uppsats nu. Joar behövde senare gå och jag insåg att klockan var 2 h sen jag frågade pappa om han ville käka glass så om jag hade tur hade han inte bokat upp något. Vilket han inte hade. SCORE. Så vi möttes upp på Glassiären och tog oss varsin glass helt enkelt. Jag har som mål att varje gång äta olika smaker så denna gången blev det nougat. Bland de godaste jag ätit faktiskt. Päronchoklad håller förstaplatsen, men nougat är inte långt ifrån. Undra vilken smak det bli härnäst??




Återigen massa fåglar som följer efter oss. Dock var det fler här och de var 
väldigt mycke mer närgångna. En fågel satte sig på pappas mage för att äta det
flarn han precis hade tappat. Hann tyvärr inte fota det, men coolt var det!

DET ÄR INTE LÄTT DET HÄR ASSÅ

Igår var jag på Wayne's med pappa och jag var duktig och tog en del bilder som jag kunde läska och visa er. MEN JAG GLÖMDE LÄGGA UPP DEM. Gaah. Det är svårt det här med bloggandet. Det är svårt att komma ihåg vad man ska skriva samt att det är svårt att veta vad man ska skriva ibland. Men här i alla fall lite bilder sen gårdagens fika med pappa. Jag tog en ciabata med kyckling och bacon samt en kopp chai latte. Pappa tog en megastor kanelbulle och en kopp kaffe latte. Mitt var absolut godast anser jag. 








NYTT SKAL

Vill bara meddela alla att jag har ett nytt mobilskal. Ett väldigt fint sådant. Köpte det igår på teknikmagasinet. Fanns så mkt att välja på, men det var svårt att se alla alternativen för de var så högt på hyllan att jag inte nådde. Ja, jag påpekade precis själv att jag är lite kort i vissa stunder, i VISSA stunder. Expediten ska ju också få jobba lite tycker jag...

Tillbaka till att jag har ett nytt supercoolt, megahäftigt och fint skal som ni alla ska vara avundsjuka på. Det är rosa, vilket chockar mig för när jag var liten var rosa INTE en färg jag föredrog. Jag avskydde det till och med. Det var för puttinuttigt för mig tyckte jag. Men nu; rosa hörlurar, rosa gympaskor, rosa mobilskal, rosa nagellack (ni ser det på bilden) rosa åt folket helt enkelt. Jag gillar verkligen chockrosa också. Det ska synas redigt. 

Bild på skalet, tog ett tag innan jag kom på att det även i detta ögonblick att speglar bra att använda när man ska ta kort på mobilen som tar kortet.


TRÄNING GER FÄRDIGHET OCH UTVECKLING





Bildbevis på att jag faktiskt har varit och tränat. För er som inte trodde på mig, kanske alla gjort. Bilder var det här ändå. Träningen gick riktigt bra faktiskt. Tog rätt tungt (för mig) på vissa maskiner, vilket kändes super. Det är så himla härligt när man känner att man blir starkare. All möda ger resultat liksom! 

Jag tränade främst rygg idag. Lite bröst, men som sagt främst rygg. Den behövs när det ska svingas i flera timmar. Jag brukar köra 3 set med 15 repetitioner på varje. För att träna de uthålliga musklerna då. Är främst det jag behöver som spelar golf. Jag ska ju inte använda min maxstyrka en liten stund utan jag ska använda en jämn styrka under en lång tidsperiod. Dock slänger jag in ett maxstyrkepass lite då och då. Skadar ju inte att även ha några sådana muskelfibrer. 

Träningsvärken man får efter ett riktigt hårt pass är härlig. Det är det faktiskt. Visst det gör ont och man kan inte göra vissa böjningar och sträcka sig osv. Men i det är skön smärta. Lite jobbig om den håller i sig länge, men för det mesta skön. Man känner sig duktig. Det blir som att assa sin träning i några dagar efteråt.

MOT GYMMET, OCH VIDARE

Först gymmet, sen vidare. Vidare till skolan då. Tänk vad skönt det ska bli sen när skolan byter lokaler, man kommer slippa gå tvärs över hela stan för att komma till skolan. Vilket betyder att man kan spendera en minut extra på gymmet. Win win.

Nu är jag iaf på väg in mot lokalen med massa maskiner, men inte så mkt människor vid denna tiden. Därför är det så härligt att träna på morgonen, man slipper vänta på maskinerna och man kan bara köra sitt. Det är en skön start på dagen också, efter någon timme blir jag lite fylld av ny energi vilket är toppen när man sitter i skolan och inte vill jobba.

Mitt enda lilla dilemma idag är att jag inte vet vad jag ska träna. Igår var det kondition och lite mage. Funderar på rygg och armar idag.... Kanske inte är en så dum combo? Får se när jag är där helt enkelt!


GÅRDAGEN!

Som sagt, lätt att glömma. Jag har kanske inte tänkt på att blogga i första hand så därför har det icke blivit så mkt. Igår var jag iaf på väg in till Glassiären senast. Det blev päronchoklad, tackar som frågar. Väldigt god glass ska jag be att få tala om. Det tyckte Joar också. Den härmapan tog likadan glass som mig(?), jag(?) Vad säger man??!! jag lär mig banne med aldrig. Iaf så försökte han förklä sin glass med strössel så att den inte skule vara PRECIS likadan som min. Men han lurar ingen.....

Joar och jag såg nog både lite töntiga och gulliga ut för båda hade jeansjackor (erkänner att Joar var först med det) sen hade vi både en svart axelväska samt mörka byxor. Vi var alltså look-a-like's. Sen glassarna på det! Tyvärr finns ingen bild, men det hade varit roligt att ha så ni fått se. 

Det var för övrigt en fin dag igår. En väldigt fin dag faktiskt. Innan Joar och jag åkte in till stan gick vi en promenad i öljersjö och då hade jag short och endast en kofta som jacka. Fatta vad somrig jag kände mig! Var visserligen lite kallt i vissa stunder, men sjukt härligt ändå. Hade inte på mig det sen när vi åkte in till stan och det är jag glad för. Var blåsigt inne i staden. 

Lite pics kan jag bjuda på.


Min glass.


Härmapans glass







LÄTT ATT GLÖMMA

Jag råkade visst glömma uppdatera er med hur det gick igår på tävlingen. Det blåste storm, vilket inte är en underdrift. Jag kunde ibland inte hålla balansen pga vinden. Galet. Men det gick rätt bra faktiskt. I den vinden är jag nöjd med min prestation. Jag är nöjd med mitt resultat, som gjorde att jag kom på en 4e plats av 11, kan faktiskt inte vara annat än nöjd. Som lag kom vi på en 3e plats. Vet inte hur många lag det var totalt men nöjda rycker jag vi ska vara ändå. Vi fick ha caddie, eller som det även är, slav, så det hade jag. Var sjukt lärorikt för jag hade en väldigt duktig junior, som nu är för gammal för att själv spela i juniorserien. Tror det var mkt för henne som resultatet blev mer stabilt. Tack till henne!

Joar var oxå där och tittade, vilket gjorde mig galet glad. Bara att han var med och kollade var toppen. Förhoppningsvis lärde han sig oxå lite om golf.

Nu är jag och Joar på väg in till glassiären för att äta glass, tro det eller ej. Snart kommer beslutsångesten för vilken glass man ska ta. Finns för många smaker! Förslag på ngn goooood??


DET ÄR LÖRDAG OCH JAG STIGER UPP LIKA TIDIGT SOM PÅ EN SKOLDAG

Vilket innebär att det är tävling i krokarna. Ett par väldigt nära krokar. Bara 5 min bort om jag ska vara petig. Det är juniorserien som gäller på hemmaplan. Yeah! Blåser storm till råga på allt, så det blir.... Intressant.. Jag går ut 8.40 men vi har samling i laget 7.15 så jag måste åka om 13 min ungefär. Peppa gillar att vara i tid och då hinner jag värma upp ännu längre tills jag går ut.

Är lite piggare idag än vad jag var igår, men inte mkt. Är väl just nu på morgonkvisten antar jag.

Oj, 10 min tills vi ska åka. Borde göra mig i ordning kanske. Blir uppdatering senare. Wish me luck!


DET ÄR VARMT UTE, SAY WHAAAT?!

Jag förstår mig inte på detta vädret överhuvudtaget! Det regnade som tusan i morse, men nu, nu är det sol och shortsväder? Jag fattar nada! Klagar visserligen inte på att det är varmt ute, är bara chockad.

Ska snart åka ut till klubben och få bukt med mina slag. Vet inte vad som händer med dem. Men men, det löser väl sig.

Ut och njut av vädret nu!


TAGGAR MENTALT FÖR PROV

Dagen inleds idag med ett skriftligt matteprov och sen troligen muntliga nationella i matte också. Är inte nervös för ngt av det, känner att det får gå som det går helt enkelt.

För övrigt är jag så trött. Så väldans trött, vilket är konstigt eftersom jag slocknade halv 10 igår och sov till halv 7. Förstår mig inte så detta. Får lägga mig tidigt idag också så jag orkar med tävlingen imorgon. Är juniorserien och första tävlingen går på hemmabanan. Fördel till Team Trummenäs! Ska spela mitt spel och hoppas det håller sig stabilt. Joar kommer vara där och kolla vilket ska bli väldigt roligt! Bara jag inte får prestationsångest hehe... Nää tror inte det händer. Är van vid att folk kollar så det kommer gå bra.

Nu är det 20 min kvar till första provet... Och jag är fortfarande trött...! Får hoppas att jag ändå kommer ihåg allt om kapitlet.


KORTASTE DAGEN KÄNNS SOM DEN LÄNGSTA

Torsdag idag, vilket innebär att vi slutar kvart i 1. Det är chill det tycker jag absolut. Det enda är att vi börjar 8 och bara jobbar jobbar jobbar till klockan tjuter. Vanligtvis börjar vi med idrott och en människa som jag (som är hungrig hela tiden och blir väldigt hungrig efter fysisk aktivitet) är vrålhungrig de två andra lektionerna som dagen erbjuder. Idag hade vi teori på idrotten, vilket är bra men synd för vi har inte haft "riktig" idrott på ett bra tag. Sist vi hade det var det beep-test och det är kanske inte den bästa avslutningen att minnas?

Är i alla fall hungrig redan nu... Jobbigt att vara jag ibland. Funderar starkt på att köpa en ciabatta i kafeterian sen när det är rast.... Men jag vet inte , får se. 

Naturkunskap är det nu och det är grupparbete vi håller på med. Felicia och jag jobbar, yeah! Vi har gjort enkäter och varit duktiga. På nätet visserligen så vi slipper föra egen statiskt... he he he

Efter skolan är det profil som vanligt som gäller och jag MÅSTE stann kvar länge och träna träna träna till helgen. Dock är jag stressad över en potentiell redovisning som jag har imorgon. Blir frustrerad bara genom att tänka på det...! Får tänka på golfen ist. Fundra på vad jag ska träna sen... Järnslag troligen för de gick inge vidare sist. Och puttning! Närspel skulle visserligen också behöva slipas på... Gaah beslutsångest! 

Tack för mig, hej.

SAMMA PLATS SAMMA KANAL

Inte riktigt kanske men jag sitter återigen på bussen på väg hem. Denna gång på väg hem från gymmet, lika trött som sist är jag ändå.

Tränade bara tillsammans med Joar, de andra kunde icke. Men ingen fara med det, finns andra dagar att träna på. Jag är trött efter Joars och mitt pass, tror nog han är det med. Blev rygg, mage och armar som fick jobba. Tycker det var tre bra muskelgrupper. Visserligen behöver jag träna upp alla muskelgrupper igen, men man får ta en sak i taget.

Jag hungrar ihjäl och hoppas det finns mat hemma. Riktig mat. Riktig mat är inte flingor, mackor eller liknande, capisch?

Tog en bild till er på bussen, men jag har en person som sitter mittemot mig och då är det lite genant att smila för fulla muggar så därför tänkte jag kolla ut genom fönstret och se normal ut. Resultatet av en "normal" bild på mig blev sådär tycker jag. Jag ser lite sur ut + att mina ögon inte ser friska ut. KOLLA BARA PÅ DEM?! Vad händer där lixm? Bytte lite snabbt till linser för att skrämma er....


MED EN CHAI LATTE I HANDEN...

...traskar jag mot Lok&motion. Har inte skrivit innan idag för det har inte funnits ngt att skiva om. Vissa dagar är sådana, tyvärr. Men nu har jag lite. Ska träna med Joar KP och Olivia är tanken men jag vet inte hur det kmr bli. Var lite strul med tider osv. Får ta det som det kommer och ta vara på stunden (förnuftigt av mig). Isf så har jag tid att slå ihjäl så jag gick in på Wayne's och löpte en chai latte. Njutning i kopp/mugg. Vad kallas de som man tar med sig? De pappersaktiga vätskehållarna?

I alla fall. Är fint, eller snarare skönt, väder idag så jag slog mig ner på en parkbänk och blickar ut mot vattnet och husen som är här i Karlskrona. Fin utsikt faktiskt. Hör fiskmåsar i bakgrunden till och med. Och känner liten av sjögräs, riktig havskänsla var det här ja!

Funderar på att snart dra mig vidare till gymmet. Kan köra världens längsta uppvärmning om jag så vill. Undra vad vi ska träna idag. Antingen vill jag köra mage, rygg, bröst eller rygg och armar (vilket innefattar triceps, biceps och andra muskler som sitter i armarna). Väntar med spänning för att få veta!

Kallt blev det nu. Tecken på att jag ska dra mig vidare.


KALLT SOM ATTAN

Det är nu kallt ute. Iaf om man stått ute i 2 timmar och varit hjälptränare. För övrigt har det inte varit kallt idag så jag tog inte för mycket kläder på, stort misstag, STORT misstag. Blev väldigt kallt efter en timme så jag fick studsa runt där på puttinggreen för att inte förfrysa.

Var första gången jag var tränare, eller hjälptränare, och det var kul. Blir troligen roligare och roligare för varje gång då man lär känna juniorerna lite bättre.

Nu är jag iaf hemma, men fortfarande väldigt kall. Sitter med mössa under en vikt pläd men fortfarande är jag kall. Funderar på att ta en dusch, brukar höja kroppstemperaturen!


TRÄNA TRÄNA TRÄNA

Tog som sagt bussen in till stan för att träna, inget fuffens. Väl där såg jag en människa jag kände så det blev lite snack och ingen verkstad(?) i början men sen så! Blev ben jag tränade. Hela alltet, ingen muskel kom undan. Iaf ingen av de stora. Sen två tricepsövningar men inte så mkt, ska träna det imorgon så därför kan det inte bli två dagar i rad.

Gick rätt bra faktiskt. Var ett tag sen jag tränade så jag hade inte för höga förväntningar på min muskelstyrka. Har inte träna på så länge så det var super! Glad tjej som lämnar gymmet!


HONEY I'M HOME

Nu har jag sprungit färdigt. Blev 5.47km. Tiden blev inte jättebra för jag gick en bit, men den blev inte jättedåligt heller. Det var faktiskt lite jobbigt att springa. Mentalt var set jobbigast. Tänkte ibland såhär "oj, aj jag har håll, borde stanna och gå..." "nej men ska jag inte gå i rask promenad ist och njuta av vädret?" så höll det på och det hjälpte mig inte särskilt mycket ska jag erkänna.

Men all rörelse räknas och jag tycker jag var duktig. Måste träna på att peppa mig själv så jag orkar hålla på även när det är lite jobbigt. Kommer aldrig utvecklas annars.

Sen var jag så himla törstig bär jag sprang. Glömde dricka ngnting på morgonen och det märktes efter någon kilometer. Var helt torr i munnen och bara längtade efter vatten. Sen när jag kom hem kastade jag mig in i kylen och tog fram kannan och hällde i mig vatten. Tur det annars hade jag nog legat på golvet och väst "vaaatteeeen"

Klockan är mycket och jag ska med bussen. Hejdå och SKÅL!


SOOOOOOVMORGOOOOON

Jajamen, ni läste rätt. Sovmorgon. För det har jag idag. En jättelååång en. Börjar inte förrän 10 över två idag. *glädje dans* Why? Why?! Undrar ni säkert nu. Jo men det är så att på förmiddagen har vi muntliga i nationella, och den delen har jag redan gjort, så jag är ledig från den. Då börjar jag alltså 12.25, MEN vi har ingen lärare på den lektionen så det blev ingen lektion, vilket leder till att jag börjar 14.10. Väldigt glad och utvilad är jag banne med.

Ja steg utt halv 8 idag, klockan var visserligen ställd till hel men så länge orkade jag inte sova. Jag tänkte få lite gjort nu innan jag ska iväg och det har jag faktiskt fått. Min lektion idag är spanska och den ska vi ha en liten redovisning på (lite galet med tanke på att jag är steg etta och inte kan någonting). Så den har jag fixat lite på och tränat på att säga. Är rätt svårt och har glömt vad hälften av allt betyder.... oooops

Men jag tänker inte sitta med den hela dagen, nejnej. Jag ska snart, om en halvtimme ungefär, bege mig ut och sprnga en runda och sen ska jag, klockan 10.10, ta bussen in till stan för att gymma en smula. Har inte varit på gymmet på år och dar känns det som. Men nu ska det bli ändring på det må ni tro.

Jaja, nu ska jag göra min i ordning för en tur att springa. 


Sicken konstig bild. Det var svårt att försöka visa sin stass samtidigt som man själv tar kort. 
Och jag vet att speglar existerar... hade bara inte det i tanken just för tillfället....

TRÖTT MEN GLAD TJEJ PÅ VÄG HEM

Sitter på bussen på väg hem nu efter att ha varit på massage. Man blir riktigt trött av det faktiskt. Är så väldans avslappnande. Väldans skönt också. Sen hör man lite fågelkvitter i bakgrunden från cd-spelaren, ännu mer avslappnande. Jag gillar också att åka buss. Har perfekt åktid hem till mig. Kan sitta på bussen och lyssna på musik och bara njuta lite av tillvaron och allt. Låter djup men så är jag ibland.

Är dock alltid rädd att bussen inte ska stanna vid min hållplats trots att jag tryckt på knappen. Får visserligen bara gå en extra bit, men ändå. Ojoj nu närmar det sig min hållplats. Måste trycka på knappen!


GAAAAH

Jag är frustrerad. Lite arg, lite stressad men mest frustrerad. Ville bara få det ur mig. Nu; återgå till arbetet.....................

GIVE ME A BREAK, PLEASE!

Tävlingen för helgen är avklarad (äntligen). Jag är fortfarande inte arg över hur det gått, mer trött. Jag är lite less på att det går som det för tillfället gör. Om jag ska kolla på ett slag i taget är de okej, men de vill inte samarbeta. Vet inte vad jag ska göra. Teambuilding?

Idag gick det rätt bra i början faktiskt. Trodde banne med att det släppt och äntligen skulle börja fungera. Tji fick jag. Jag spelade stabilt dåligt. Pendlade mellan par, bogie, dubbel. Ingen birdie eller annat strålande. 252 slag blev det allt som allt. Inget vidare med andra ord.

För att vi ska få ersättning av klubben för våra tävlingar måste vi skriva rondanalyser, vilket jag tycker är bra för man får en bild av sitt spel. Eftersom jag är som jag är glömde jag ta med mig pappret där vi ska fylla i ronderna. Jag tig med mig matteboken men inte detta lixm? Så jag har fått kladda i min banguide för att komma ihåg var jag lagt bollen hela tiden. Funkar faktiskt rätt bra. Tror det hjälpte mig lite att fokusera. Men eftersom jag inre hade pappret led vet jag inte exakt vad som ska vara med på det pappret, så det blir lite intressant att se. Banguiden var väl använd och kladdad i efter ronderna, bra antar jag.


JAG ÄR INTE VIDSKEPLIG MEN...

Brukar ni undvik att lägga nycklar på bordet? Gå under en stege (visserligen säkrehetsrisk)? Spotta tre gånger över vänstra (?) axeln när en svart katt korsar en väg? Jag gör ingenting. Eller okej, jag undviker A-brunnar, mend det är mest av vanesak. När man håller på med idrotter brukar man vara lite vidskeplig av sig. Man har sin rutin innan man börjar träna eller tävla. Man knyter vänsterskon först, värmer upp på ett visst sätt eller äter något speciellt innan det är dags för allvaret. Det är inte alls ovanligt för man vill ofta tro att man kan påverka hur det kommer gå Det känns tryggt att kanske ha en maskot med sig som bringar tur. 

Personligen är jag likadan. Uppvärmningen är jag inte så jättenoga med att den ska vara identisk varje gång, men när det kommer till kläder, hår m.m är jag lite mer noga. En töntig sak jag har är min maskot. Det är en liten björn som hänger vid sidan på bagen. Det är kanske inte så töntigt, men anledningen till björnen är lite töntig. Min tränare heter Björn och alltid när han kollar går det så bra. Slagen sitter och är raka. Sen står man själv och tränar och det är inte alls samma sak som när Björn var med. Därför har jag köpt en björn som jag döpt till Björn för att alltid intala mig att Björn kollar, och på så sätt kommer slagen bli bra. Inte alls konstigt. 

En annan grej, som är väldigt ny. Ny för säsongen faktiskt, är att ha håret i en knut istället för hästsvan. Vet inte varför men allt känns så mycket bättre med en knut istället för hästsvans. Kommer köra det imrogon också, och tävlingen efter det, och efter det, och efter det osv. Jag harde hästsvans på Växjö och knut här. Det gick bättre här trots omständigheterna, så jag håller fast vid den teorin ett tag.


En björn som heter Björn


Knuten är på plats!

ATT FÅ SOVMORGON ELLER INTE FÅ SOVMORGON, DET ÄR FRÅGAN

Har nu spelar 36 hål i 16m/s vind och en fot som jag har velat amputera i vissa stunder. Jag har haltat mig fram i 8 timmar och storm. Tyck synd om mig. Nää okej det ska jag inte tvinga er att göra, men vill ni så får ni. 8 timmar, ont, storm... Ville bra upprepa...

Det gick helt okej. Även om jag inte spelade som en Gud är jag inte missnöjd. Är kanske inte exalterad och taggad för morgondagen. Ärligt talat så är jag mör och orkar knappt lyfta ett ben eller tänka långt i framtiden, fram till kvällsmaten är max. Efter första de 18 hålen låg jag på 15e plats av 23. Vet inte vad jag ligger efter dessa 18 hålen. Troligen inte bättre. Kanske sämre till och med. Får se lite senare. Håller tummarna för sovmorgon!

Nu är vi på hotellrummet som är på området vid golfbanan. Tvn är från början vad 2000-talet och har bara 3 kanaler... Man glömmer hur hårt det var förr. Jag är helt slut och vill inte lämna sängen som jag lyckats ta mig till.

Pappa tog lite bilder innan, kan se om jag orkar och hinner lägga upp några senare!


ON OUR WAY TO LJUNGBYHED

Pappa och jag sitter i bilen på väg till ljungbyhed så att jag kan säga hej till banan innan tävlingen i helgen. Har visserligen varit där två gånger innan på läger.

Nu är vi väldigt nära banan säger GPSen och vårt igenkännande av området vi kör i. Pappa sitter och lurar mig om massa saker så jag vet inte om jag kan tro något han säger om området här.

Nu är vi i alla fall framme och jag ska spela och kolla läget på banan. Uppdaterar sen ikväll!

(detta inlägg skulle ha publicerats igår eftermiddag... Ni får se det nu ist!)


TILLRÄTTA PÅ HOTELLET

Pappa och jag är nu på hotellet, tillrätta och allt. När vi kom till klubben var det snabb uppvärmning som gällde och sen bara att bege sig ut på banan. Gick faktiskt rätt bra trots att jag inte var alltför uppvärmd. Brukar visserligen gå bra på inspelen, sen är ävlingen en annan femma. Vet inte om jag vill prestera så bra att det låser sig och går åt motsats riktning. Hade jag tävlad idag hade jag gjort typ 2-3 birdies bara på de första 5 hålen. Jag menar, hallå, det är jättebra ju. Men imrogn ska det gå bra, det har jag bestämt. Vill mer än gärna prestera bra imorgon och inte på söndag för om man scorar bra imorgon får man kanske gå i ledarbollen på söndag vilket i sin tur innebär sovmorgon. Imorgon ska jag gå upp 05.15... jag vill ha den sovmorgonen på söndag! 

Jag känner mig mör efter dagens promenerade på golfbanan. Spelad de första 9 hålen nästan fullt ut, men de sista gick jag bara. Allt tog 3 timmar, bara de sista 9 tog 1 timme. JAg menar, jag gick bara, men ändå tog det en timme. Galet. 

Nu är klockan för mycket. Jag borde ha sovit för en halvtimme sen minst faktiskt. Ska upp tidigt imorgon som sagt.....

Lite bilder från idag erbjuder jag innan jag avslutar helt.

Och till råga på allt är bilderna snea, men du får se det som träning för nacken.


Glad tjej på sniskan


Närbild på glad tjej på sniskan


Pappa och jag stanna till och köpte godis innan vi åkte till golfbanan som vi nu på hotellet ar smäckt i oss
Dessa små jordgubbarna är mina favoritos bland godis

DET REGNAR UTE, OM DU INTE REDAN VISSTE DET



Tjeeeeena!

Här sitter jag och väntar på att lektionen ska börja, vilket den gör om 20 min, toligen 15 när jag är klar med inlägget. Tanken med att jag sitter vid datan innan en mattelektion börjar är att jag skulle skriva på en uppsats som ska vara inne idag. Så verkar fallet inte bli.... Är roligare att blogga faktiskt, men inte lika nödvändigt som skolarbetet kanske... Det är en tolkningsfråga tycker jag allt.

Vad händer idag i regnet då? Är ni sådana människor som gillar att vara ute när det vräker ner som bara den eller sitter ni hellre inne och kollar på de stackare som är ute? Själv är jag typen som sitter inne. Regn är fint så länge man slipper vara ute i det. Att spela golf i regn är INTE roligt någonstans om jag ska vara ärlig. Håller tummarna hårt för att det kommer vara uppehåll i helgen. 

Idag är det återigen ett inspel, men denna gång på Ljungbyheds GK. Tror inte jag kommer spela banan utan bara gå den. Tänkte att jag istället skulle ställa mig och träna efteråt. Känns bättre. Jag kommer slippa sista lektionen (är du lärare, nära vän med lärare läs då; tyvärr missa). Men man ska inte gråta över spilld mjölk som någon brukar säga. Vet inte ens om det passar in i detta sammanhanget... 

Oj oj vad var det jag sa, lektionen kommer börja om en kvart när jag är klar med inlägget och det gör den faktiskt. Nästan bra tajming. En kvart till uppsatsen då!

NÅGON HAR DEFINITIVT VARIT OCH PILLAT PÅ TERMOMETERN

Det här vädret alltså. Idag har det varit för bra för att vara sant. 18 grader var det för det mesta under dagen, i alla fall där jag befann mig, och plus i kanten var att det var vindstilla. Jag har spenderat största delen av dagen på golfbanan. Efter skolan, och nationella, åkte jag hem, bytte om och åkte ut till golfbanan. Tog mina short på mig(!!). Som jag väntat på det må ni tro! Jag var liiite nervös ifall det skulle bli för kallt, men det var alldeles perfekt!

Tränade en massa för till helgen är det tävling igen och jag vill ha revansch! Men samtidigt ska jag ta det som det kommer och inte ta resultatet för hårt. (men jag är taggad till 100 även denna tävlig). Träningen idag gick faktiskt bra och det kändes mycket lättare att svinga när man slapp alla tröjor och regnbyxorna jag brukar ha på mig. Det kändes riktigt somrigt!

Hoppas vädret fortsätter såhär nu!


TVÅ NATIONELLA IDAG OCH EN ÄR NU AVKLARAD

Nationella i engelska var det som gällde idag. Nu på morgonen var det den skriftliga delen och sen efter naturkunskapen är det muntliga. Den skriftliga kändes okej, inte bättre och inte sämre. Fick med allt man skulle och får väl hoppas på det bästa. Den muntliga delen är jag inte så nervös för, var visserligen inte nervös över den skriftliga heller men den muntliga känns ännu lättare. Det är lättara att prata engelska än vad det är att skriva, men det är jag nog inte ensam om att tycka. 

Det som är bra med att göra den muntliga idag är att jag har sovmorgon nästa tisdag. Älskar när man får sovmorgon. Återigen, jag är nog inte ensam om det heller. Men det fina med det är att man hinner träna innan skolan och slipper stiga upp för tidigt. Har inte tränat på gymmet på ett bra tag nu. Har bara gått en massa känns det som. Efter tävlingen i helgen ska jag klämma in lite styrketräning veckan efter. Vill ju inte bli helt slapp i kroppen, jisses alltså. Helt plötsligt orkar jag inte lyfta klubban, det vore inge vidare.

Jaja, nu börjar snart naturkunskapen och jag vill försöka hänga med på lektionen!

DANSA LOSS BLAND 40+ARE

Ska på zumba nu med mamma i Rödeby. Har icke varit på den innan så det ska bli kul att testa en ny slags zumba. Tror inte att medelåldern kommer vara så låg men det gör mig inget, är ju bara där för att skaka loss. Hade velat vara på gymmet lite idag också, MEN jag ska som sagt ta det lugnt så jag inte blir sjuk nu igen. Det tar emot i hjärtat att göra det för jag vill träna hela tiden och bara gå utlopp för min energi (och kanske frustrationen från tävlingen?). Imorgon ska jag försöka hinna gå på bosu, men hinner jag inte det ska jag träna på svingen eller något istället. Ska banne med gå bättre på denna tävlingen i helgen!

Jaja, snart framme i Rödeby för att röra mig från topp till tå, och umgås med mor min som är trevlig att umgås med. Har haft mobilen uppe nu sen vi åkte så jag kanske ska börja bli social...?

(har nya träningskläder från stadium!)


NU SÅ, NU ÄR HON PÅ G!

Jag sprang 5.6km i eftermiddags! Super tycker jag för jag har inte tränat på länge men så tänkte jag springa en runda och sprang faktiskt hela rundan. Jag blir så glad då, känns som att all träning ger resultat då. Har inte tränat sen i torsdags (eller var det ännu längre sen) eftersom jag blev sjuk. Så irriterande, men nu känner jag mig back on track igen! Ska dock inte gå ut för hårt i början som jag gjorde sist, blidde Inge vidare med det lixm. Ville bara uppdatera er med det. Nu drar jag vidare till kojs. God natt.


EFTER 30E APRIL KOMMER FÖRSTA MAJ

Första maj är arbetarrörelsens högtidsdag. Hade det inte varit för pojkvännen hade jag inte hade en aning om denna info. Men jag vet inte vad jag ska säga om denna högtidsdag. Har nämligen aldrig intresserat mig för den och jag känner mig inte träffad av den (jag kanske borde, men jag gör det inte). Får vänta till nästa år och tycka till om den då

Pojkvännen höll iaf tal på klaipedaplatsen där alla kunde se och höra honom. Jag åkte in för att lyssna på honom, men tror du inte jag kommer precis när han stiger av scenen (?!!) fanns inte mycket att göra åt det. Sa hej och stannade en liten stund, men behövde sen åka igen för jag skulle på ett möte på golfklubben som jag dock blev sen till, men jag missade nog inte så mycket. Så irriterande var det iaf att jag missade det.... Men men, nästa år så!

Nu har jag suttit inne i det fina vädret och skrivit på uppsats. Inte kul säger jag bara, men jag är nästan klar så det var det faktiskt värt. Ätit apelsin under tiden också.

Apelsinen var faktiskt inte jättegod...


VALBORG IGÅR JAPP

Det var Valborg igår om någon missade det. Ska man fira det på ngt speciellt sätt? Själv brukar ja vara hemma i öljersjö och kolla på brasan där men i år var det igen hemma så jag var vid studentviken med Joar och största delen av hans familj. Det enda man faktiskt gör där är att kolla på brasan. Det var därför vi gick dit iaf. Är det något annat sätt man ska fira Valborg på? Fest järnet kanske? Jag har faktiskt lite mkt att säga om detta, jag hade världens mysigaste Valborg och vädret var pricken över i:et. Vad mer kan jag begära?