BONJOUR MES AMI

Hola! Bonjour! Hello! Hej!

Allt bra med er? Bra. Jo tack, allt är bra med mig med. Lite smått hungrig, men det löser sig när jag äter, så överlag är allt bra.

Idag har det inte hänt mycket. Slutade vid lunch idag så jag klagar inte. Och imorgon är det samma visa! Lektionerna på eftermiddagen är inställda så istället för att sluta halv 4 slutar jag halv TOLV!! Jag måste dock vänta tills Joar slutar (och han slutar halv 4) så jag har rätt mycket tid att slå ihjäl. Och vart är bästa stället at slå ihjäl tid på? Gymmet såklart! Imorgon är det bendag. Det blir perfekt tid att träna också för då är det inte överfullt med folk på gymmet. 

Det jag gör nu är att sitta lite för bekvämt i soffan, vad jag egentligen borde är att slå in en av mina julklappar samt packa till imorgon. Nåja, ska nu återgå till att tänka på vad jag egentligen borde göra. Vad borde ni egentligen göra just nu??


TESTAR LITE NYTT

Jag försöker tappert att fixa till bloggen på egen hand. Det jag klarar av är att trycka på de teman som redan finns och så fixar datorn resten. Jag försöker sitta och läsa om hur jag ska göra men som ni ser har min nya header flera bilder och jag vet inte hur man ändrar på dem bilderna! Jag behöver experthjälp. Känner du att du vet lite iaf så får du gärna berätta och dela med dig. Annars, lite stöd skadar inte heller. 


INTE VAD JAG PLANERAT

Klockan är 14.40 och jag ligger hemma i soffan och mår inte som jag hade velat. Vaknade och mådde halvdant idag och sen har det inte släppt. Försökte stanna kvar i skolan till franskalektionen då ett prov väntade, men vid lunch kände jag att det helt enkelt inte gick. Huvudvärk och illamående är det som jävlas med mig. Försöker bara må bättre nu så att jag kan göra provet imorgon på morgonen istället. Vill verkligen inte bli sjuk. Det skulle innebära att jag inte kan träna på länge och att jag antagligen skulle hamna efter i skolan. 

Den dagen, den sorgen antar jag. Nu ska jag återgå till att tycka lite synd om mig själv samt ta reda på vad jag missade på svenskalektionen. 



TJALOL

Nu snodde jag Joars hälsningsfras. Den sätter sig på hjärnan och till slut stjäl man det själv. Jag sitter nu i skolan och har historialektion. Handlar om imperalismen. Historia är inte mitt favoritämne. Försöker hänga med och tycka det är kul, men det är det inte och det försvårar allt. Till råga på allt är jag så trött! Vill gå och lägga mig och sova, men jag har 50 minuter kvar på min lektion... Jag överlever nog,

JA MÅ JAG LEVA!

Det är ingen vanlig dag idag för det är min födelsedag! i 17 år har jag nu funnits i denna värld. Det är ett litet tag. Har hunnit med en del också på den tiden. Vad det är orkar jag inte rabbla upp, men en del är det!

Dagen firades med lunch på stan, ett pass på gymmet och middag på Montmartre med päronen och älsklingen. En väldigt fin och underbar dag tycker jag. Åt créme brûlee som dessert, så galet gott! Min akilleshäl! Nej det är troligen magen om man kittlar mig. Men créme brûlee är så himla gott! Det ligger på topp tre på dessertlistan, helt klart.

Fick presenter idag med. Av mamma och pappa fick jag ett par vita converse och ett träningslinne, och av Joar fick jag en jättefin stickad tröja och en kalender med klossar som jag varje gång pekat på och sagt att jag önskar mig. Bra att han lyssnar! Jag är väldigt nöjd med min dag. Mitt sjuttonde år är bra invigt.

Ska fortsätta kvällen med att plugga till franskaprovet jag ska ha imorgon. Sova är dock också lockande. Lite plugg, mycket sömn, det är min melodi.

OKEJ, VART VAR VI?

Jo, ja har haft en toppenhelg tillsammans med min älskling. Vi har varit på fest tillsammans och bara haft det gött. Det var första festen vi var tillsammans på, om man inte räknar alla släktkalas vi i vår familj har titt som tätt. Det skulle verkligen bli trevligt att träffa folk, gratta de som firades och ha Joar vid min sida. Jag har nog inte skrattat så mycket på hur länge som helst. Fick ont i huvudet ett tag av allt skrattande, men det var det värt. 

Denna helgen har varit riktigt härlig. I fredags hade vi kalas här hemma för min del. Lite tidigt, men fanns ingen annan tid att klämma in det på. Jag fyller år imorgon (iiiiiiiiiiiiiiihh) och jag är lite exalterad över det får jag medge. Detta är mina sista timmar som 16-åring. Ska man göra något wild and crazy? Nää bara fortsätta som vanligt och invänta morgondagen. 

Nu ska jag gå och packa ryggan till morgondagen. Idrott på morgonen och sen gym efter skolan. Och efter gymmet blir det middag på Montartre med mamma pappa och Joar. Jag lääääääängtar!

BÄTTRE ÄN BÄST

Det är precis vad denna helgen har varit. Har umgåtts med min pojkvän och varit på 18-årsfest. Var riktigt roligt och mycket trevligt folk. Just nu är jag så hungrig att min hjärna går på tomgång. Låt mig äta så återkommer jag med mer detaljer om festen och helgen. BRB

KAN JAG VARA ORSAKEN?

Idag tog jag bussen 7.27 för att åka in till loket och träna. När vi kört förbi amiralen och är på väg mot Annebo så missar busschauffören avfarten och vi måste köra väldigt mycket kringelikroka för att komma tillbaka på rätt håll. Detta hände mig i förgår också. Slump eller ligger det något över mig som göra detta?!?!

Jag tycker iaf synd om busschauffören för han blev generad och många på bussen blev arga verkade det som. Men kom igen. Alla människor är misstag, världen går inte under. Jag tror vi är så vana att alltid vara i tid och inte ha massa hinder framför oss så när det händer blir vi hysteriska, nästan. Vi måste ta ett chill-pill och go with the flow tycker jag. Peace out!

SISTA GÅNGEN JAG TESTAR ATT TA SNABBUSSEN

Jag slutade skolan 15.55 idag, 5 minuter tidigare än vanligt. Måndagar är rätt sega. Har säkert sagt de förut men jag säger det igen. Börjar 9.40 och slutar 16.00 med två timmars franska. Franska är okej, men två timmar i sträck? Inte jättekul. Men i alla fall fick vi sluta lite tidigare idag så jag gick till bussen helt enkelt för att komma hem lite tidigare. När jag kommer ner till busshållplatserna har jag turen att 2an jämjö står där och inte nog med det, det är snabbussen! Sådan tur jag har liksom. Så jag sätter mig på bussen och pluggar in hörlurarna för att sen susa hem.

Den rutt som snabbussen tar är inte riktigt den som 2an i vanliga fall tar, men eftersom att det är en sanabbuss så är det inget konstigt. När vi till slut svänger ut på E22an och nästa hållplats som skulle komma hette "Torbyvägen". Hmm... Torbyvägen? Varför har jag aldrig hört talas om denna hållplats? Kan det vara så att den är ny? Antagligen inte... Jag väntar och ser vart bussen tar vägen helt enkelt. Kanske svänger den upp mot lyckeby innan det fortsätter mot jämjö igen. Fast det är ju en snabbuss och det där lät inget vidare snabbt.

När vi kom till rondellen vid lösen och körde rakt fram i den mot jämjö insåg jag att den där Torbyvägen ligger efter öljersjö och antagligen en jäkla bit bort.

Jag satt alltså på bussen och såg hur vi åkte förbi öljersjö. Vad jag gjorde då? Skrattade lite smått hysteriskt åt mig själv samtidigt som jag smsade till mamma att jag var på väg till jämjö. Så jag kliver av bussen och sen står jag där. Vad är det första jag gör? Ringer mamma såklart. Första rådet är kolla när nästa buss åt andra hållet går. Precis när jag går mot motsatta busshållplats så kör bussen förbi. Så för att göra en lång historia kort: Jag är bortskämd och mamma kom och hämtade mig.

BE PREPARE, SHE IS GOING TO BRAG

Jag var världens finaste bakgrundsbild om jag får säga det själv. Blir så glaa' när jag ser den. Den är tagen i somras när jag och Joar var på Sturkö hos mina morföräldrar. Jag ser lite lömsk ut. Men det är det fejset jag brukar köra med. 


DET ÄR HELT OTROLIGT

Eller ja, det finns kanske häftigare och märkvärdigare saker, men detta är stort för mig. Jag lyckades idag utföra armhävningar med klapp! JAG VET, helt awesome! Klarade visserligen inte jättemånga, men kanske 5 och sen efter lite vila 3 till. Testa själva så får ni se att det inte är så lätt men grymt när man lyckas.

Vad jag mer lyckades med idag var att göra dipps utan större hjälp från maskinen. Det finns en maskin på loket som liksom tar bort lite av din vikt så det blir lättare att utföra övningen. Jag lyckades idag köra först med endast 5kg avdrag och sen utan hjälp what so ever. Jag upprepar, helt awesome! Känns verkligen som att min träning tar min framåt och det känns helt frikkin awesome!

Okej, slut med skryt för idag. God natt allesammans!

JAG VILL JU INTE SÄGA ATT HAN GRÄT... ELLER JO DET VILL JAG

Detta är min blogg så om jag gör något, säg spelar badminton, kommer jag få det att framstå som att jag spelade som en gudinna och fick mitt motstånd att gråta. Inga konstigheter va? I alla fall så spelade jag badminton med min  älskling, som var inte var min älskling i det skedet utan min rival. Badmintonklubben har att man får spela gratis alla söndagar i november mellan 13-15, väldigt smart måste jag säga. Och roligt för oss som gillar att spela badminton såklart.

Vår uppvärmning blev att gå från Annebo till Rosenholm för det skulle tagit för lång tid att vänta på bussen. Ungefär en 4.5 km så det var en liten bit att gå. En skön promenad tycker jag ändå. Visst det var kallt i luften, men det var skönt ändå tycker jag. Själva badmintonspelandet gick lite sådär i början. Vi var båda ringrostiga och stela från promenaden, men efter ungefär 20 min tyker jag vi båda började komma in i det och det blev till slut ett rätt bra spel. Vi spelade i 1,5 h så mot slutet var det mycket skratt utan anledning. Trevligt det också ibland. 

Men till det viktigaste. Jag vann. Stort. Om Joar försöker säga annat så lyssna inte. Han vet det. Jag vet det. Jag vann. Måste vara liet jobbigt att vara tillsammans med mig ibland. Jag är otroligt tävlingsinriktad. Själv ser jag inget problem med det, kul att vinna liksom. Men för andra, tjaaa inte det roligaste kanske? Jag får jobba på att tona ner det kanske? Eller inte... Det är liksom ett paketpris. Det ingår i min personligthet, det formar mig till den jag är, typ. 

Vilken är er egenskap ni tror andra kan störa sig på? Dela med er, vi dömer inte. Kanske tävlar om vem som har mest irriterande egenskap, men dömer det gör vi icke. 

DET JAG TRODDE SKULLE VARA JOBBIGT HAR JAG INTE ENS TÄNKT PÅ

Igår lämnade jag in min mobil för lagning, eller undersökning. Alla mina headset börjar glappa och jag har haft ungefär 5 olika par som alla slutat på samma sätt. Det kändes lite väl extremt att just JAG skulle få ALLA söndriga modeller. Därför vill jag att telenor ska undersöka detta och ta reda på vart felet ligger.

Det som är lite jobbigt med att ha en iPhone 4 är att sim-kortet är minimalt. Det är inte i samma size som de vanliga som passar i ungefär alla telefoner, förutom iPhone 4 då. Nästa problem med att lämna in min telefon är att jag behöver en lånetelefon så att folk kan nå mig. För att få ut en lånetelefon på telenor behöver man vara 18 och det är inte jag, därför fick jag inte ut en telefon. Det är helt okej kände jag, för nog ska jag klara mig en dag utan att smsa och ringa och vara på instagram.

Det gick väldigt bra, tills jag skulle till bussen och insåg att jag inte hade någon musik att lyssna på. Sadface var det då. När jag kom hem sen och planerade upp morgondagen (idag då) så stod det powerwalk och gym på schemat, MEN INGEN MUSIK. Började då tänka vad jag kunde använda mig av för att kunna lyssna på musik. En MP3 borde vi ha någonstans i huset. Men vart? Letade bland pappas organiserade lådor och hittade en, score! Pluggade in den i datorn för att föra över musik, men vad nu? Alla filer är skrivbordsskyddade? VAD SKA JAG GÖRA NU DÅ? En stund av panik senare börjar jag fundera över om jag inte kan använda min gamla mobil och bara lyssna på musik. Har ju som sagt inget sim-kort att sätta in i den. Så, jag letar fram mobilen och sätter på den och det står "sätt i sim-kort". Försöker komma förbi detta meddelande, men det är helt omöjligt. Nu får jag försöka leta upp en ny MP3 spelare.

Går ut i mitt rum och börjar rota i mina lådor, och vad hittar jag då? Ett sim-kort! Måste vara mitt gamla som dock är inaktiverat, men kanske kan jag lura telefonen med det? Och det kunde jag! Äntligen har jag något jag kan lyssna på musik ifrån. Men sen stötte jag på ytterligare ett problem. Vilka hörlurar som helst fungerar inte i gamla sony ericsson mobiler. De behöver speciella uttag. Suck. Då får jag börja leta efter mina gamla hörlurar.

Jag är rätt trött vid det är laget så jag letar bara lite halvnoggrant. Försöker tänka mig vart 13-åriga Andrea kan ha lagt dem för någonstans. Jag måste varit väldigt noggrann för jag hittar dem ingenstans. Det jag däremot hittar är en MP3 spelare. En plan B alltså. Den ser dock helt ny ut och har inte använts så jag behöver ladda den samt lägga över låtar. Jag lägger över låtar lite snabbt och sen går jag och lägger mig.

Morgonen därpå, i morse, frågar jag pappa om han vet vart hörlurarna till sony ericsson telefonerna är och han vet. Halleluja! Jag hittar mina gamla hörlurar och kan ge mig ut på promenad med musik i mina öron. Dålig musik förvisso, men vad kan jag begära från en mobil med musik från 5 år sedan.

Galet hur beroende jag är av musik. What ever om mamma eller pappa inte vet vart jag är eller om jag inte kan smsa med någon, ta bort musiken och jag flippar.

EFTER 10 MINUTERS IRRANDE PÅ ICA HITTADE JAG ÄNTLIGEN VAD JAG SÖKTE

Det jag sökte efter var..... torkat kött! Jag vet det låter väldigt suspekt, men jag hade läst någonstans där någon testat det och tyckte det var gott och bra mellanmål, så jag ville också testa. Först ville jag inte störa personalen utan försöka hitta det själv. Jag gick fram och tillbaka bland hyllorna säkert 5 gånger. Gick är och tänkte "om jag var torkat kött, vart skulle jag befinna mig då?". Det tänket hjälpte inte så jag fick till slut fråga om hjälp.

Det torkade köttet fanns vid köttdisken, SURPRISE! Tackade, tog en påse och gick till kassan. Sen när jag kommit ut från affären öppnade jag påsen. Lukten jag först mötte var lite chock, men det la sig snabbt. Jag erkänner att jag tyckte det såg ut som hundmat först, samt luktade lite som det. Men det var gott. Rätt så mättande också. Tycker ni kan testa det någon gång om ni är sugna på något nytt. Wildl Chips heter påsen. Testa. Jag rekommenderar.

JAG ÄR SÅÅÅ TRÖTT

I natt sov jag 6 timmar ungefär. Inte precis något jag rekomenderar. Har varit trött hela dagen. Gör inte precis att skoldagen blir lättare dessvärre. Har dagdrömt om att få gå och lägga mig och sova. Helt normalt. Idag var som tur väl ar inte en lång dag. Började 10.20 och slutade 14.00. Sen efter skolan begav jag mig med tunga steg till gymmet. Det är ju inte så att jag inte gillar gymmet men idag var jag bara så trött att det inte var jättelockande att gå till gymmet och lyfta tungt. Men trots att det var lite tungt i början gick passet bra. Tränade rygg och biceps. Lite svårt att komma åt alla redskap vid den tiden jg tränade för det kryllade av folk. Vid ett tillfälle var jag ensam tjej bland de fria vikterna och typ 20 killar. Ville stå i ett hörn och göra mina övningar. Måste lära mig att våga ta plats! Jag har banne med lika rätt att vara där som alla killarna. Tror jag idag råkade sno en bänk som en annan använde fast tagit en paus från. Såg att hen kollade på mig med trumpen min, men hen sa inget. Då är det bara för mig att köra klart övningen anser jag.

Imorgon är det vilodag! Behövligt. Även ett matteprov har jag att se fram emot på morgonen. Ska göra mitt bästa så får jag se hur långt det räcker..

JAG HAR NU SETT ALLA TWILIGHT FILMER. SAD, BUT TRUE

Nu har ni tur att jag inte är en person som spoilar storyn för alla andra. Jag har sett den, intagit den samt håller den för mig själv. Möjligtvis att jag diskuterar med andra som också sett den, men berättar inte för er som inte vill höra. Jag kan dock säga att personligen är jag nöjd med filmen. Jag tyckte den var spännande och det hände saker. Dock fanns det lite andra faktorer som drog ner den lite, men överlag en bra film.

Nu är jag inte så trött. Kommer nog bli det när jag lägger huvudet på huvudkudden. Har denna stund 6h och 30 min på mig att sova. Inte alls stressigt. Är inte ens hemma än heller. Tur att jag har en kort dag imorgon. Blir dock gymmet efter skolan, det kan bli intressant... God natt folk!


ERKÄNNER ATT DET KAN LÅTA EN ANING TÖNTIGT MEN LÅT MIG FÖRKLARA

Breaking Dawn part 2 har premiär ikväll. Eller i natt snarare. Midnattspremiären är det. Och nu är det så att jag ska gå på den, precis som jag gjorde förra året... Var förra året orolig för att det skulle vara jag och min kompis + mamma 12 åringar. Så var faktiskt inte fallet what so ever. Många vuxna som var där utan barn.

Jag ser faktiskt fram emot det. Har läst alla böcker och sett alla filmer (förutom den nya såklaaaaart). Då kan man inte göra annat än vara lite taggad. Det som dock inte är taggande är att det är midnatt den börjar. Vilket i sin tur innebär att jag inte kommer vara hemma förrän 3-4 inatt. Tur att jag börjar 10.20 imorgon. Men ändå, kommer vara trött. Min vanliga powerwalk kommer jag strunta i, och det med rätta. Ska sova så länge jag bara kan imorgon. Faktiskt så ska jag försöka sova lite nu också, innan jag ska iväg på bion. Kan jag inte sova ska jag vila. Slipper kanske vara helt slutkörd sen då. Måste dock vakna i tid så jag hinner äta ngt innan vi ger oss iväg! Aja, god natt så länge!


ETT FRÖ HAR BÖRJAT GRO I MITT HJÄRTA

För ett halvår sedan var jag rätt inne i spinning. Tyckte det var roligt så jag körde en del pass. Sen kom sommaren och min träning lades lite på is och detsamma med spinningen. Sen efter sommaren kommer jag bara ihåg det jobbiga med spinningen så därför har jag hållit mig borta från spinningsalen. Men förra veckan fick jag ju för mig att jag skulle testa på morgonspinningen. Det var ett riktigt jobbigt pass tyckte jag. Ville rätt ofta bara kliva av cykeln och gå därifrån, men det gjorde jag såklart inte! Men efter det kände jag att jag ville testa igen. Så igår var det ett halvtimmes pass som jag passade på att köra efter min träning i gymmet. Var jobbigt, som det ska vara, men det gick bra. Jag var mentalt laddad för det jobbiga. Instruktören var jättebra och fick mig att öka motståndet ytterligare. Jag hade bra flow i benen och alla bara flöt på lite då och då. Kändes grymt och jag kände mig stark! Kändes som jag ta mig tusan kunde ha cyklat i en halvtimme till. Den känslan var riktigt härlig och när man sen känner svetten rinna i pannan känner man sig bättre. Jag kanske är konstigt, men när jag svettas det är så jag får bekräftelse att jag pressar mig. Hur ska man annars se att jag har tränat om jag knappt blivit varm??

Ska definitivt fortsätta köra spinning. Kanske vågar mig på ett längre pass snart också. Idag brukar det vara vilodag, men jag ska faktiskt spela tennis med pappa idag. Hans tennispartner kunde inte så jag hoppar in som reserv. Ska se till att springa på alla bollar. Det blir målet med passet. Samt att slå några bra backhands.


MÅNDAGEN INLEDDES MED TENNIS

Nu är det inte så att jag själv valde att "kasta bort" min sovmorgon med att utöva en fysisk aktivitet. Nej nej. Det var på idrotten vi hade tennis. 7.55 skulle vi samlas ute på Rosenholm, Glada och redo för att spela. Det som är jobbigt med detta är att jag inte kan ta en buss från Öljersjö som går direkt till Rosenholm, utan jag måste byta buss i stan ungefär. Det betyder i sin tur att jag måste stiga upp tidigt. Jag vill inte stiga upp tidigt. Jag vill sova. Jag gillar att sova. Dock fanns det en liten lösning. Jag kunde åka med pappa till stan och sedan ta bussen till arenan. En mycket smidigare lösning, men den gynnar inte min önskan att sova länge. Men jag är ändå tacksam över denna lösning.

Vidare till själva tennisen. Gick faktiskt bra. Tro det eller ej. Var några månader sen jag spelade, men trots det fick jag till några grymma backhands och forehands. Det pinsamma med tennisen skedde i början. Jag och Felicia blev tvungna att demonstrera för alla andra hur tennis går till. Det var piiiiiiisaaaaamt. Tänk er att inte ha spelat på flera månader och man får inte ens chans att värma upp. Det är gjort för att misslyckas. I alla fall skämma ut sig. Sen är det självklart att när alla gått så lyckas vi få till ett hyfsat spel. Tanken man har då "varför i hela friden gjorde jag inte såhär innan?!" Men men, jag bjuder på det denna gången.

Ska absolut försöka spela tennis oftare. Är en väldigt bra träningsform. Åtminstone om man springer en massa. Försöker själv att springa så mycket jag kan så man faktiskt får ut något av det. Badminton är också roligt. Lite lättare att spela också kanske. Det vill jag också spela någon gång.. Ska nu försöka muta mina vänner så att jag får med mig dem på det! Sounds lika a plan!

Vad föredrar ni? Vi kör pest eller kolera! Tennis eller badminton??

IBLAND FÅR MAN BARA BESTÄMMA SIG

Jag steg upp 5.20. Yup. Jag vet vad ni tänker, "är hon helt go eller?!" Nej det är hon inte, bara jävligt beslutsam. Visserligen hade jag inte just idag behövt vara beslutsam klockan halv 6 på morgonen eftersom jag börjar 10.10 i skolan, men ändå. Anledningen till den tidiga morgonen var att jag ville gå på morgonspinningen på loket som var klockan 6.45. Det var igår när jag bara kollade igenom deras schema som jag absolut ville göra det. Blev väldigt beslutsam så jag planerade upp vad jag behövde ha med mig till dagen efter i både mat och klädväg för jag ska till Joar ikv och åker inte hem innan. När jag hade planerat upp det gjorde jag i ordning min frukost och la fram mina kläder så att morgonen skulle vara så effektiv som möjligt, samt låta mig sova lite längre.

Jag känner mig riktigt duktig som var uppe så tidigt faktiskt och var så beslutsam. Är väldigt lätt att somna om och strunta i det. Körde även ett benpass efter spinningen. Kommer troligen ha otroligt ont i mina ben imorgon, men jag ska försöka att inte klaga. Kanske skryter om det.

Nu sitter jag på tåget på väg till Karlshamn för att gå med i ett fackeltåg för att minnas Kristallnatten. Även här har jag Imagine Dragons i hörlurarna!


JAG ÄR DEN ROSA LILLA SAKEN I GYMMET

Rosa är en bra färg. Jag gillade den färgen inte what so ever när jag var liten. Men nu helt plötsligt att det nästan den enda färg jag har på mina saker. Mina hörlurar, mitt iPhoneskal, mina träningsbyxor, träningslinne, gympaskor osv. Känner mig ascool när jag har allt det på mig. Och lite töntig. Blir liiiite mkt ibland kan jag känna. Men jag är cool ändå!

Idag slutade jag tidigare i skolan för jag var klar med en artikel vi skull ejobba med på ssta lektionen. Därför passade jag på att gå till gymmet innan jag skulle tillbaka till skolan för att plugga matte. Ligger liite efter och vi ska ha prov nästa vecka så det känns rimligt att komma ikapp nu.

På gymmet körde jag rygg och biceps. Kände mig riktigt stark i ryggen faktiskt. Rodden gick över förväntan. Bicepsövningarna gick bra men det kändes som att det var för lätt, men när jag ökade vikten så blev det alldeles för tugnt. Fanns inget mellanting liksom. Nästa vecka är det maxstyrka som gäller igen. Har kört två veckor med uthållighetsstyrka för att vila musklerna, men nästa vecka är det 3 veckors maxstyrka som gäller. Ser fram emot det. 




SER NI VAD JAG SER??

Jag sitter i klassrummet vi ska ha matte och tittar ut genom fönstret. Vad är det då jag ser?? JULBELYSNINGEN ÄR UPPE!! Det är snart jul!!! Jag är i extas just nu, men det lägger sig förhoppningsvis snart.

JUUUUUUUUUUUUL


DE FINA VYERNA JAG SETT GÖR DET VÄRT MÖDAN

Jag har börjat ta till vana att stiga upp tidigare på onsdagar och gå ut och gå en runda. Jag börjar 10.20 så jag har gott som tid på mig, men jag behöver gå upp 7 och vara iväg senast halv 8 om jag ska ha lite rimlig tid på mig att göra mig i ordning efteråt. Jag har gått en runda som leder runt lösenkyrkan och sen tillbaka till mig. Den är på ungefär 6km. Idag gick jag en annan runda som är på 8,5 km. Var lite stressad för jag visste inte hur lång tid det skulle ta att gå den rundan. Den på 6 km tar en 50 min ungefär och nu skulle jag gå 2 km till så jag gissade på lite mer än en timme. Men jag visste ju inte säkert så första 2 km bestod av att jag försökte räkna ut hur lång tid det skulle ta om jag hade en viss hastighet osv. 

Jag lyckades ta mig runt på 1 h och 10 min. Helt okey dokes tycker jag. Är väldigt skönt att börja dagen med en lång promenad. Dels så får jag energi till dagen och sen får jag se soluppgången. Soluppgången är nog lite underskattad tror jag. Solnedgången är också fin såklart, men soluppgången har något speciellt över sig. Lite mäktigare kanske. Sen ser man oftare solnedgången än soluppgången, så det kanske också är en anledning till att jag uppskattar soluppgången mer.



Där är jag! Min skugga iaf. En boll med långa ben, det är jag det!



ÄNDRADE PLANER, ELLER INGA PLANER SOM FÖRBLEV PRECIS DET

Jag hade en fin tanke på att göra något aktivt när jag kom hem efter skolan. Så blev inte fallet dock. Istället åkte jag hem till Joar och blev bjuden på god tomatsoppa. Funkade lika bra det kan jag tycka. Får spara roliga aktiviteter till de dagarna jag inte går till solnedgången i skolan. Imorgon är faktiskt en sådan dag. Dock blev dagen fördröjd lite för vi flyttade vår idrottslektion från måndagsmorgonen till onsdagseftermiddagen. Vi ska bege oss till simhallen och plaska lite. Det jag hoppas på är att vi ska simma en del längder (bra träning som jag inte gör för ofta). Livräddning kan man också träna på om man inte gjorde det sist vi var i simhallen för ett år sedan. Jag gjorde det dock så jag slipper förhoppningsvis det imorgon. Vill inte säga att jag är dålig på det, utan mer att jag alltid ska ha ett stort gäng med mig nära vattnet för att minimera risken att behöva vara den som räddar. Är nog större risk att jag också kommer behöva livräddas istället.

Vi får helt enkelt se imorgon vad som sker. Imorgon ska jag även träna på Friskis & Svettis tillsammans med en kompis jag inte träffar särskilt ofta. Är redigt taggad inför det. Alltid kul med nytt sällskap på gymmet!

SNARK SNARK PJUUUUUU

Jag somnar väldigt snart. La mig halv 11 igår. Det är otroligt sent för att vara för mig. Helst vill jag faktiskt kunna lägga mig vid 9, halv 10. För jag behöver min beauty sleep. Nej inte beauty sleep men "orka med nästa dag" sömn. Som igår, la mig halv 11 och är idag helt slut. Vad är detta liksom? Jag vill vara en normal tonåring i det avseendet och kunna vara upp lite längre än till bolibompa! Dock gillar jag att sova... så det kanske inte är så illa ändå?

VILODAG, MEN NÅGOT SKA JAG NOG HITTA PÅ ÄNDÅ

Tjalol! Min pojkvän har smittat mig med det uttrycket. Låter inte bra, men är roligt att säga. Nåja. Idag är det vilodag ifrån träningen. Men jag funderar ändå på att hitta på ngt. Gå en promenad? Åka inlines? Något roligt vill jag göra. Dock kanske det är mörkt när jag kommer hem? Slutar klockan 4 idag, och solen går typ ner 5. Finns visserligen lampor och reflexer så det löser sig nog ändå. Har ni något förslag på vad jag kan hitta på som inte är för farligt när det blivit mörkt??

JAG ÄR MÖRARE ÄN MÖRAST, MEN ÄN ÄR JAG INTE KLAR

Återigen befinner jag mig på gymmet. Jag bor praktiskt taget här. Nej det gör jag inte, men jag försöker säga att jag är här ofta. Idag har jag kört intervaller och uthållighetsstyrka för triceps, bröst och axlar. Intervallerna gjorde mig rätt mör så det var en utmaning att köra mitt pass. Jag genomförde det dock, så klapp på axeln till mig. När började skaka i musklerna fick jag helt enkelt bita ihop och bara ta mig igenom de sista repetitionerna. Om man inte gör det, hur ska man då utvecklas?

Det som väntar mig nu är ett halvtimmes corepass. Har haft en halvtimme på mig att ladda upp inför det, men ändå är jag fortfarande trött. Är bara att tagga till och ta sig igenom det med! Vill som sagt komma ngn vart med min träning, och ingen annan kommer knuffa mig i rätt riktning åt mig så det är bara att bita ihop.

Jag må kanske inte vara vid mitt mål än, men jag är ta mig tusan mycket närmre än vad jag var igår!


DÅ SITTER MAN HÄR IGEN

Skolan har återigen börjat. Jag försöker se det positiva i det. Jag.... lär mig saker. Jättebra.

Till något roligare. Efter skolan ska jag till GYMMET!! Surprise, not. Idag är det axlar, triceps och bröst som ska plågas. Ett av mina favorit pass. Gillar mest tricepsövningen. Är dipps fast med hjälp. Maskinen plockar bort lite av din vikt så att du klarar av att göra övningen. Jag hänger alltså inte fritt och lyfter hela min kropp.

Ska också försöka köra en timme på löpbandet med lite intervaller. Blir nog väldigt blandat för jag har inget system hur jag ska träna, men det löser jag nog. Är TAGGAD! Ska ni träna ngt idag?

DÖ MATEMATIK, DÖÖÖ

Mitt humör just nu är så långt ner det kan vara. Har matten att tacka för det. Jag ORKAR BARA INTE sitta och plugga för två minuter senare har jag glömt vad jag gjort och sen fattar jag ingenting. Sen börjar skolan imorgon.... Det vill jag inte heller. Eller det är väl pluggandet jag vill slippa undan. Men det löser nog sig, det gör det alltid, på ett eller annat sätt.

Måste gå, facebook väntar på mig

JAG STÅLSÄTTER MIG

Jag har slutat eller skärt ner på att äta socker, godis och kakor och dylikt av olika anledningar. En anledning är att min kropp inte kan hantera sockret så jag istället mår dåligt, men det är för invecklat så jag tar de andra anledningarna istället. Just nu är jag väldigt inne i min träning och då gynnar det inte att äta godis och kakor, dock vet jag att en godisbit och en kaka inte gör större skillnad, men att sluta äta kakor är svårt. Det är så himla gott liksom! Man blir lätt sugen om man ofta unnar sig en kaka eller två. Att ta sig ur det är faktiskt lite jobbigt och kräver lite disciplin och beslutsamhet. Om jag nu skulle börja låta mig själv äta en kaka då och då skulle jag mycket lättare känna sug och det blir bara jobbigt. Så därför har jag bestämt mig för att försöka undvika det. Min kropp mår inte dåligt över att jag inte äter socker som godis och bakverk. Det gör inte att jag får en ätstörning eller blir onaturligt hälsosam (vilket visserligen oxå är en ätstörning). Det gör inget negativt med mig.

Jag kan dock erkänna att när man står och bakar är frestelsen väldigt stor, men jag stålsätter mig. Tänker fö-r och nackdelarna lite snabbt och inser att nackdelarna vinner. Sen känner man sig redigt duktig när man klarat av att stå emot. Som sagt, en kaka mer eller mindre gör inget på figuren, men psyket. Sen när jag nått några av mina mål, där synliga magrutor är ett av dom, kan jag kanske unna mig något om jag känner för det. Annars gör jag inte det, mitt val, min kropp.

Den här kakan ska jag nu om 5 min försöka motstå! (Morotskaka om det inte syntes)


TÄNKER ER GÅRDAGEN

Jag såg precis att jag publicerade ett inlägg som var tänkt att publiceras igår. Så, tänker er att ni läser det igår och att jag precis har tränat klart.

Tack för mig.


JAG LEVER

Tänkte att ni kanske ville veta det. Var JOBBIGT. Såg mitt liv i revy. Bad dem runt omkring att hälsa till mina föräldrar. Nästan.

Okej jag överdriver kanske liiite, men jobbigt var det banne med!


JAG HAR ÖVERTRÄFFAT MIG SJÄLV

Igår var jag på Halloweenfest. Jag vet inte exakt när man ska fira Halloween men det är väl nu i veckan någon gång iaf. Jag tycker alltid det är så svårt att veta vad man ska klä ut sig till. När jag var 13-14 tyckte jag det var pinsamt att klä ut mig så då ville jag vara coola saker bara. Det skulle liksom se bra ut och inte töntigt. Kunde ju första imagen lixm!

Nu däremot är jag gärna töntig osv. dock ska det vara på ett genomtänkt sätt. Min utklädnad ska ha mening. Ska jag klä ut mig är det allt eller inget som gäller. Lagom finns inte i garderoben! Men även om det är all-in som gäller är det inte lätt att komma på vad man ska klä ut sig till. Fick inbjudan till festen 5 dagar innan den ägde rum och jag är en person som behöver en månad för att komma på vad jag ska klä ut mig till. Så jag fick sitta och googla runt som en galning för att få lite inspiration. Och till slut så hittade jag faktiskt ngt jag kunde tänka mig att bli eller likna snarare.

Och det var.......... *trumvirvel*........... SKELETT

Originellt tänker kanske ni, och ja det skulle man kunna tro. Men jag tyckte att jag lyckades dra det ett litet steg längre genom att inte använda en mask utan istället sminka mig som ett skelett i ansiktet. TADAAAA

 


 
Perfektionist som jag är tänkte jag att det var bäst jag började i god tid att sminka mig utifall att något skulle gå fel. Så klockan halv 4 började jag applicera det vita i mitt ansikte och 1 timmme och 15 min senare hade jag dragit sista strecket med kajalen. Tycker inte det var så dåligt för att vara första gången jag sminkade mig på detta viset. Var mycket roligare att gå runt i en makeup som satt än att ha en mask på som man kunde ta av. Det bästa var att många var imponerade över att jag gjort det själv. Värmde i själen av komplimangerna. Ska definitivt börja med att göra sminkningar till halloween, mycket roligare. Jag försökte likna karaktären Jack i "A nightmare before Christmas" men jag tror jag inte jag lyckades what so ever. 

Så, vad tycker ni då?? Are you... scared...?

BENDAG!

Idag ska mina ben få känna på vad smärta innebär. Jag vet, låter inte alltför roligt. Är ben som står på träningsschemat idag. Har nyss kört klart mitt första pass och om 20 min börjar det andra. Jag är smått nervös för jag kommer troligen inte kunna ta mig från gymmet efteråt... Får be Joar komma och bära ut mig eller ngt.

/ Mitt pass gick bra, tackar som frågar. Mina ben skakar än så det är ett bra tecken. Även om det är låren som jobbat mest kan jag lova att det är i rumpan jag får träningsvärk i imorgon. Är ALLTID så, vet inte varför. Sen kommer jag idag sitta och säga att jag ser fram emot träningsvärken, imorgon kommer jag luta mer åt gråta över det. Samma visa varje gång. Bara så ni är förberedda på vad som kan dyka upp är på bloggen.

/ Ska ni träna ngt idag eller är det fredagsmys som är prio ett?