TVÅ PASS PÅ TVÅ OLIKA GYM

Jag har varit galet dålig på att uppdatera bloggen. Jag ber om ursäkt, men samtidigt inte för jag vill inte sitta vid datorn en massa. Visserligen sitter jag inte en massa om jag bara ska skriva ett inlägg, men jag kommer bara in på tanken ibland.

Något annat som jag också varit dålig på är att träna. Har kommit ur mina rutiner helt och hållet faktiskt. Jag försöker göra ett schema som jag kan följa men eftersom jag har golfen också blir det svårt för är det fint väder är det bäst att ta vara på tiden på golfbanan. Jaja, ni förstår? Har iaf gjort upp ett litet schema inför de kommande 4 veckorna. Bäst att ta lite i taget. Mentalt tar jag en dag i taget och peppar mig själv.

Idag har jag faktiskt tränat. Två pass med 30 min mellanrum för att ta mig till ett annat gym. Först tränade jag på Friskis med en vän och jisses vad jag älskar att träna med skivstång. Det känns så mycket mer effektivt och duktigare. Det känns även coolt att stå på den sidan av gymmet där bara de mest muskulösa brukar stå och spänna sig. Okej, jag känner mig även lite malplacerad för jag är liten, men det hindrar mig iaf inte från att vara där!

Vi tränade benen mest och det är rätt skönt för man orkar rätt mycket så självförtroendet mår även bra. Efter en och en halvtimmes träning drog jag, med sällskap av min vän, till Lok&Motion där jag skulle träffa en annan vän och träna med. Vi skulle inte köra ett eget pass i gymmet, utan vi skulle vara med på ett pass. Passet innefattade visserligen skivstång men det var träning på ett helt annat sätt. Kände mig riktigt motiverad så när det blev tungt tog jag i från de sista krafterna och fullföljde övningen. Kändes grymt efteråt.

Nu ska jag snart lägga mig och försöka komma in i mina gamla sovrutiner som jag gillade. Har lagt mig alldeles för sen om jag får säga det själv. Imorgon ska jag även träna ett pass på morgonen så det vill jag också vara utvilad till.


LÖVET ÄR TRADITION SÅ MAN FÅR HELT ENKELT HÄRDA

Idag har det varit lövmarknad inne i stan. Det är tradition så därför känns det självklart att åka in en sväng. Det blev först en liten sväng med mamma för hon hade ingen att gå med. Inget mig emot, var trevligt. Sen mötte jag upp Joar lite senare.

Det är så galet mycket folk på lövmarknaden. Hela karlskronas befolkning bestämmer sig typ för att samlas där. Jag är inte långt ifrån att få en panikattack av trängseln när jag går där. Ibland står man bara still och stampar, hur klarar man av att göra det?? Jag är en sådan som smiter förbi skoningslöst. Just under denna dagen är jag inte barmhärtig för fem öre. Jag vill bara fram.

Nåja, i alla fall så köpte jag lite, mat och andra ätliga saker. Finns inte så mycket mer att fynda där. Kanske iPhoneskal möjligtvis. Det var i alla fall trevligt. Ingenting jag vill göra ofta, trängas i stora folkmassor då. Jag kommer med andra ord aldrig flytta till en storstad, kanske att bo i utkanten men aldrig mitt i massan.

Nu ska jag gå ut och klippa gräset så det skiner till imorgon. Midsommar och allt.

KÄNNER MIG REDIGT DUKTIG FAKTISKT

Jag ursäktar den dåliga uppdateringen, men bloggappen vill inte fungera och jag går inte så ofta runt med min datorn, inte heller sitter jag med den varje kväll. Vet inte vad jag ska göra med appen. Har ni ngt förslag får i gärna langa fram det.

I alla fall så har jag gjort ngt idag som jag kan förtälja. Först och främst har jag umgåtts med min darling så mycket jag bara kan för att han åker iväg till Bohuslän i nästan två veckor i övermorgon. Kommer sakna han grymt mycket, så därför passar jag nu på att umgås så mycket som möjligt med honom innan. Smart tycker jag allt.

Detta är dock inte det enda jag gjort. Jag har även tränat idag. Inte på mitt vanliga gym, utan på Friskis och Svettis med en gammal kär vän. Det var grymt jobbigt, men samtidigt väldigt roligt såklart. Eller det kanske inte är såklart? Kan bara vara väldigt jobbigt att träna ibland och men inte ser det positiva i det. Men nu gjorde jag det iaf. Inte bara var sällskapet ytterst trevligt, övningarna vi gjorde var också väldigt givande och roliga.

Vi höll oss mest vid en skivstång. Han jag tränade med fick stå för övningarna, jag var mest med och gjorde dem bara. Ben var det vi tränade framför allt. Det är givande i golfen, tro det eller ej.

Vi var på gymmet i ungefär 2 timmar. Tar ett tag att genomföra varje övning eftersom vi upprepade med 3 reps. För det mesta körde vi 12x3, vilket är 12 set och 3 repetitioner. Man tränar uthålliga muskler på detta vis, men det kanske ni redan visste? Jag brukar köra så många reps och set. Maxstyrka är inte riktigt något för mig. Okej, ibland kan det vara lite kul att köra det, men det ger mig mer att träna uthållighet.

Vädret har ju varit riktigt fint idag, eller vad säger ni? Solig och varmt. En vanligt svensk sommardag vill jag påstå. Nu på sommaren går solen också ner så sent, vilket jag inte klagar på nejnej, det är helt awesome ju. Och eftersom det nu var soligt och en bra stund tills solen skulle gå ner, passade jag på att gå hem från gymmet. Det är en promenad på 12km ungefär. Rätt långt ja, men det gick bra. Var dock rätt mör i benen redan från början, men jag brukar runda av med gång på löpbandet så detta var ju inga konstigheter. Tog mig strax under 2 timmar att ta mig hem. Gick då i en lagom och behaglig takt eftersom jag tränat innan.

Man känner sig grymt duktig när man gjort något sådant. Först kört hårt på gymmet och sedan gå hem. Nu kanske någon tänker "men, hur hårt kan du ha kört om du ändå orkade gå hem?" Bra fråga, när man är fast besluten om att göra något så bara gör man det. Återigen, inga konstigheter.

Imorgon väntar lövmarknaden, samt golfträning. Hoppas jag klarar av att gå bara...

DET BLEV EN LÅNG VANDRING

Innan idag så var det ju fint väder så jag passade på att ta en promenad. Rundan var 9 km så var jag rätt mör i benen när jag kom tillbaka. Samma runda som jag gick idag försökte jag springa igår. Det gick inge vidare att springa den faktiskt. Mentalt så var det omöjligt. Anledningen till att det var omöjligt var troligen för att jag nästan kunde se hela stäckan jag skulle springa runt och då känns allt så galet långt.

Men idag gick jag som sagt rundan. Lite för att vänja mig vid den och inse att den inte är så galet lång som det känns. Förr eller senare ska jag klara av att springa hela runda utan problem, det är mitt mål.

Det var i vilket fall som helst en väldigt skön promenad. Hoppas jag fick lite färg på kuppen också.


MER BILDER SOM INTE VILLE LADDA UPP INNAN

 

 


DETTA HÄNDE IGÅR

JAG RED ISLANDSHÄSTAR!! Det var så galet roligt. Det var i Ronneby som vi var och red. Pappa hade fått en ridtur i födelsedagspresent och så följde nu mamma och jag med honom. Var riktigt roligt ska ni veta. I början tog vi det lugnt men efter en halvtimme testade vi på att tölta. Det var så härligt när man faktiskt töltade, men ibland hamnade man i ett mellanläge som bara var skump. 
 
Vi red i en timme, sen stannade vi och fikade, sedan fortsatte vi hemåt. Var väldigt lagom med två timmar. I slutet på hemfärden kände man i benen. Min mamma kan knappt gå idag (jag skrattar lite i smyg när man ser henne krampaktigt gå, men säg inget till henne). Sen efter att vi hade ridit åkte vi hem till våra vänner i saxemara och åt god mat. Väldigt trevligt och jag älskade verkligen att rida. Det var så coolt att själv "styra" hästen och inte ha någon som ledde. Grymt kul asså! 
 
Här är bilder från turen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VARIT HOS TANDIS

Att blogga från mobilen går lite sådär just nu. Appen jag har fungerar inte alls så ja, det är svårt att blogga på resande fot. Men i alla fall. Idag har jag varit hos tandläkaren, bam bam baaaa. I Rödeby är det jag går så det tar ett tag att ta sig dit med buss från öljersjö. Måste nämligen byta buss och hålla på. Men fram kom jag och i tid till och med även om bussen var sen. Var inte så farlig hos tandis, tog endast 20 min.

Nu ska jag snart kila ut och klippa gräset och sen kanske springa en runda? Jag vet inte än men vi får se!


HÄNT LITE IDAG

Träningen gick bra! Var tungt att träna axlarna för det är inga muskler jag ofta tränar. Men det var skönt och kul. Efter träningen drog jag mig upp till stan gör att äta lunch med mamma. Vi åt på Castello, aborter blev det. Väldigt gott var det, väldigt gott. Citronsåsen till var och väldans god. Sällskapet var trevligt också. Är trevligt att umgås med mams tycker jag, sen att hon bjuder på lunch är ju inget jag klagar på. Försökte insistera på att betala... eller inte...

Efter lunchen gick jag en promenad med Joar. Vi gick lite här och var. Tror vi var ute och gick i över en timme. Benen var lite möra när vi slutligen satte oss vid busshållplatsen, men trevligt var det.

Väl hemma mötte mamma mig vid bussen och hi promenerade hem. Hungrig var jag då. Så jag funderade på vad jag kunde äta som var hyfsat nyttigt. Har nämligen bestämt mig för att blir nyttig, igen. Är svårt, men jag ska verkligen gå in för det nu. Det blev iaf avokado och keso, väldigt gott. Hade velat ha ägg också men det var dessvärre slut.

Nu befinner jag mig på golfbanan och ska träna tills mamma och pappa hämtar mig för då ska vi ut på sjön.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3298071/images/2012/pic_206500790.jpg" class="image">


JAG ÄR VAKEN I ALLA FALL

Idag tänkte jag stiga upp senast 8 så jag satte klockan igår, trodde jag. När jag vaknade 8.20 insåg jag att jag inte satt på alarmen, utan bara ställt in den. Jag försov mig på lovet. Fast det var inte så farligt. Jag klädde på mig träningskläderna lite snabbt, för jag ska till gymmet. Sitter på bussen nu faktiskt. Ska egentligen inte träffa Felicia förrän 10 där men jag var klar snabbare än jag trodde så jag traskade upp till bussen och tog den som kom. Kan ta en powernap i omklädningsrummet.

Vad ska jag träna idag? Jag är inte säker men det lutar mot rygg, bröst och axlar. Till min besvikelse har jag ingen träningsvärk i benen idag. Ska banne med ha träningsvärk imorgon sen dagens pass!


LYCKORUS AV TRÄNING

Jag och Joar avslutade vår dag tillsammans på gymmet. Det var ett tag sen jag tränade så jag såg verkligen fram emot att få röra på mig. Jag bestämde att vi skulle träna ben och armar, Joar fick bara gilla läget. Okej, ville han inte träna det behövde han inte, men jag ville träna det iaf. 

Det blev det vi tränade och oj vad jag gillar att träna ben. Konstigt egentligen men det är dem enda musklerna som orkar ta tyngre och det känns bra för självförtroendet. På en maskin som var för vaderna tog jag lika tungt som mig själv, det kändes redigt bra ska ni veta!

När vi kom ut från gymmet kände jag värsta lyckoruset av att jag älskar att träna. Jag älskar när man pressar sig och blir bättre samt starkare. Ska jag vara ärlig har jag mesat lite innan, men nu ska det bli ändring på det. Vill man ha förändring måste man ligga i. Det är ingen annan än du själv som kan göra förändringarna åt dig. Målet nu är att bli mer diciplinerad och skärpa mig när det kommer till vissa faktorer runt träningen. Men det ska nog gå att lösa!



JA, JO, SOMMAREN VERKAR VARA HÄR

Återigen en fin dag med sol och lite värme. Sommaren är kanske här? Jag har iaf spenderat denna dagen med Joar och solat en del. Vi drog till studentviken med mat och lite så och myste på en sten. Så jäkla skönt och nu är det bäst för min hy att den fått lite färg! Är galet blek, och sen i jämförelse med Joar är det bara ännu värre.

Nåja, det var mysigt iaf. Nu ska vi cykla tillbaka!


SLÄKTEN ÄR TRÄFFAD OSV

Jag har träffat Joars släkt idag. Det gick bra vill jag nog påstå. Det var en mindre släkt än min egen men den var gullig om man kan uttrycka sig så. För övrigt har det varit trevligt idag. Joar och jag har promenerat en del i det fina vädret. Nu känns det faktiskt som sommar!

Nu ska jag och Joar snart kolla på en film och typ sova. Är dock väldigt ljust och han har inga rullgardiner så jag vet inte hur jag ska kunna somna.

Hoppas er dag också varit bra!


SORRY MEN ÄR DET DU ELLER JAG SOM BEHÖVDE STIGA UPP HALV 6 IDAG, VAVAVA?

Kommer jag någonsin få sova ut under mina lediga dagar? Är det inte det enda så är det det andra som händer. Idag var det tävling på Carlskrona GK som gällde. CGK Open hette den, har hört talas om den förrut men inte spelat den innan. Nu har jag gjort det iaf. 

Jag gick ut som sista tjejbollen, yes tänkte jag, sovmorgon, men icke! Jag skulle stå på tee och slå ut klockan 7.57. Innan klockan ens slagit åtta skulle jag vara uppvärmd och redo att spela 36 hål. Jag blir bara trött när jag tänker tillbaka på det. Det är lite av den anledningen som jag varit så frånvarande på bloggen. Jag har varit galet trött på den senaste tiden. Men tillbaka till tävlingen. 

Jag låg tolva efter första ronden på 80 slag och slutade på 10e plats efter andra ronden på 78 slag, totalt gick jag runt på 157 och vinnaren gick runt på 145. Inte långt ifrån alltså, nästa gång tar jag vinsten! Min hjärnan går inte på högvarv just nu så jag vet inte vad jag ska skriva, har lite svårt att minnas dagen nästan. Kan iaf utvärdera dagens golf med att det gick väldigt blandat. Chippade som en gud ibland, sen inte. Vissa drivar var super, andra inte. Blandat var det som sagt. 

Imorgon ska Joars syster ta studenten och hans släkt kommer. Det innebär att jag ska träffa dem för första gången. Om jag är nervös? JA. Kommer det gå bra? ja... 



LOVELY WEATHER

Toppen väder idag. Nästan så man glömmer hur tråkigt vädret varit tidigare i veckan.

Jag har haft golfträning på förmiddagen idag och är nu hemma men ska strax bege mig iväg igen. Imorgon ska jag nämligen tävla på carlskrona GK och behöver spela in så det är vad jag ska göra. Ska spela tillsammans med en gammal klasskompis, vilket ska bli väldigt roligt. Träffar inte många från gamla klassen så ofta, så jag får ta vara på de tillfällen som kommer.

Träningen gick rätt bra så förhoppningsvis kommer tävlingen imorgon gå galant. Jag håller tummarna för mig. 7.57 är min starttid, ingen jag är överlycklig för men det kan vara skönt att komma igång tidigt.

Njut av vädret för det ska jag göra på golfbanan snart!


SÅHÄR PEPP KÄNNER JAG MIG...

...inför att göra ngt som kräver ansträngning. Är trött, galet trött till och med. Sen tycker jag att det är kallt som tusan. Är egentligen inte det, men jag fryser ändå. Jaja, jag får vän tagga till inför golfträningen som börjar snart.


FINT AVSLUT TROTS VÄDRET

Vi kom till skolan, fick veta våra nya klasser, fick fylla i en enkät, åt tårta, blev tilldelade våra betyg och sen var det klart. Bara sådär så fick ettan ett avslut. Känns lite konstigt. Aldrig mer kommer jag gå ut ettan. Nästan sorgligt.

Efter avslutningen följde jag och Joar med Felicia till bussen. Sen skulle vi leta upp ett café som vi kunde sitta och fika på. Vi ville hitta ett café som vi inte varit på innan, är ju lite roligt att kunna testa nya ställen. Vi googlade efter caféer i Karlskrona och sen gick vi med gps för att hitta. Klockan 10 började vår vandring och vi satt inte på ett café förrän 11.45. Vi gick alltså i nästan TVÅ TIMMAR och letade efter ett café. Antingen var caféen stängda, inte mysiga eller borta. Så vi gick bra och tillbaka. Till slut bestämde vi oss för att få tillbaka till det café vi var först på. Tror det hette café greven. Rätt mysigt café.

Det är synd att vädret är som det är. Finns ingen sommarkänsla alls i luften. Bara kallt och grått. Jag hoppas att det snart, väldigt snart, ska vända. Vill kunna åka till stranden och nästan klaga på att det börjar bli för varmt, då är det sommar. Det är lite roligt att man varje år säger att man inte ska klaga på värmen när den väl kommer, men vad är det man gör när den kommit och stannat ett tag? Man klagar på att det börjar bli liiiiiite för varmt. Vi är underbara vi.


SKOLAVSLUTNING

Idag smäller det. Efter klockan 10 kommer det vara officiellt sommarlov. Känns som det varit sommarlov sen en vecka tillbaka, men samtidigt känns det mer riktigt idag. Det är en snabb skolavslutning, endast en timme är det beräknat. Har hört ett rykte om tårta... Hoppas det stämmer! Me love tårta!

Jag sova i en fläta igår och fick fint vågigt hår. Den inbakade flätan underlättar mitt liv markant. Nu ska jag återgå till borstningen av mina tänder.


DAGEN PÅ LÅNGÖ VAR LYCKAD

Idag har det varit klassens dag på långö. Det var för tvåorna och ettorna. Alla kom inte, vilket är synd, för dem som inte kom då. Vi som var där hade riktigt roligt, i alla fall så var det roligt att kolla på dem som utförde stafetterna.

Det höll inte på så länge som vi trodde det skulle göra men det var nästan bara skönt för då fick vi gå hem lite tidigare. Nu väntar jag på klockan ska bli 17.10 så jag kan ta bussen in till gymmet. Ska träna på Friskis denna gång för jag ska träna tillsammans med Sofia. Ska bli skojigt! Ska se om det är bekvämt att gröna i en inbakad fläta! Är förälskad i inbakade flätor tror jag. Nåja, återgå till verkligheten.


P3 IN MY HEART

Felicia introducerade P3 dokumentärer för mig igår (som podcasts) och tyckte att jag skulle lyssna på några som var bra. Lite skeptisk var jag först, men jag tänkte att det kunde vara kul att bli lite mer allmänbildad så jag lyssnade på en om terrordådet den 11 september 2001 och jag blev frälst! Jag älskar det! Kan inte sluta lyssna nu. Den jag lyssnar på nu handlar om tsunamin i Thailand 2004. Så spännande och bra gjort podcast.

Nu ska jag lyssna vidare!


HEMFÄRD, MEN JAG GRÅTER INTE ÖVER DET

Vi sitter nu på bussen hem ja och nej, jag är inte ledsen för det. Det ska bli riktigt sköt faktiskt. Vill hem. Hem till min säng, mina päron (alias mamma och pappa) hem till hemmet bara. Hem och skryta om allt jag åkt framförallt! Det får jag inte glömma! Är fortfarande chockad över allt jag vågade åka, och så var jag kolugn hela tiden(?!). Vad hände där liksom?

Vi införskaffade proviant innan vi återigen befann oss på bussen. Först tänkte jag köpa sallad på burger king men ändrade mig till macka på subway. Felicia och jag kom på en bra lösning på vart vi skulle förvara dem, iaf så tycker jag det.

Avslutningsvis på detta inlägg vill jg återigen uppmärksamma min håruppsättning. Felicia flätade om den åt mig men jag tryckte upp den så det lilla svansen inte hängde helt knas. ÄLSKAR DENNA FRISYR.

Over and out.


SLÅR IHJÄL TID PÅ ETT FIK

Vi är nu på ett kafé. Café Ritazza heter det. Väldigt modernt, väldigt fint och väldigt mysigt. Jag tog en kanelbulle och ett glas vatten. Jag hade velat ta en kopp choklad men den tålde jag icke.

Bullen var god och jag är nöjd med valet. Vi har suttit på fiket i en timme by och bussen går inte förrän om 50 min så vi har fortfarande tid att slå ihjäl. Innan vi återvänder till bussen måste hi köpa proviant för hemresan. Vi kommer nämligen inte stanna och äta på vägen hem.

Här är lite bilder iaf:


NYTT PERSPEKTIV OCH EN GNUTTA ÅNGEST

Japp, vi har varit inne på ekocentret nu. Det var såklart intressant och upplysande, MEN! Det var så mkt info på en gång och jag kände sån skuld för att miljön är som den är och det finns så mkt som jag nu vill göra för att fixa det. Jag har nästan panik över allt jag måste göra. Sån är jag. Istället för att tänka på en sak i taget som jag kan göra måste jag göra allt på en och samma gång. Men en av sakerna som ska göras är att byta ut glödlampor och börja dra ut kontakten när jag laddat klart mobilen osv. Mamma, pappa. Om ni nu läser detta kan ni börja förbereda er på förändringar! Vi SKA bli mer miljömedvetna i familjen och sluta fuska!

Oj nu går paniken nästan över till ilska? Bäst att sluta skriva innan jag skriver ngt jag kommer ångra.

Eftersom jag inte har någon bild från centret får ni en bild på mitt åkband sen igår.


MAN LÄR SIG NÅGOT NYTT VARJE DAG

Mitt hår är i en lite jobbig längd tycker jag allt. Finns inte mycket att göra med det liksom. Felicia kan göra inbakade flätor så jag bad henne göra en på mig igår och eftersom mina puppy eyes är så oemotståndliga gjorde hon det. Sen sov jag med dem och på morgonen hade jag fint lockigt hår. Precis som... Rapunzel? Jag vet inte men fint var det!

Sen idag testade jag att göra en på mig själv och det gick! Första gången jag gör det och den blir super. Så nu har jag ännu en frisyr jag kan fixa på mig själv. Toppen.

Idag ska vi till ett ecocentrum och sen har vi egen tid och sen ska vi hem. Bussen rullar nu mot centret. Ska bli rätt intressant faktiskt. Det jag ser mest fram emot är faktiskt hemfärden. Låter trist men jag är faktiskt väldigt nöjd med resan. Har varit riktigt kul!

Jaja, får se om det händer något intressant som jag kan blogga om senare idag. Ha en bra tisdag så länge.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3298071/images/2012/pic_205390098.jpg" class="image">


DETTA VAR ETT VANDRARHEM SOM HETER DUGA

Galet vad fint detta vandrarhem är. Fräscht och allt! Känns mer som ett
B&B men det är kanske samma sak..? Felicias och mitt rum är riktigt modern, medan Carl-Magnus och Eriks rum ser ut som en 10-årings rum som var inrett på 60-talet. Vi har till och med platt tv! Det har iiinte C-M och Erik.

Vi tog en promenad nyss och gick förbi ett Hemköp. Jag köpte lite. Godis faktiskt. Ovanligt av mig, men gott.

Nu närmar sig klockan mkt. Eller den är redan mycket så det vore ingen dum idé att snart dra sig till kojs.


JAG ÄR VERKLIGEN NÖJD MED DAGEN

Det blev en riktigt bra och rolig dag på Liseberg. Jag har åkt saker jag aldrig trodde jag skulle gå i närheten av! Vi har varit ungefär samma personer i en grupp som vandrat runt och åkt. Ibland tillkom det personer och ibland försvann det, men vi var en bas på 5 pers.

Såå... Vad är det jag åkt?? Jag har åkt kanonen, balder, lisebergsbanan, atmosfear, uppsvinget, uppskjutet! Googla om ni inte vet vilka alla attraktionerna är och bli imponerade! Det jag åkt innan på Liseberg är slänggungan och larven typ (knattarnas motsvarighet till lisebergsbanan typ) men idag har jag åkt ALLT! Jag var inte rädd för ngt! Jag vet inte vad jag har varit rädd för egentligen? När jag åker allt är jag kolugn och bara njuter. Inget obehagligt alls. Det är kanske töntigt, men jag är ta mig tusan stolt över mig själv.

Nu är vi snart framme vid vandrarhemmet. Ska bli skönt att få byta kläder för efter flumridern blev jag redigt blöt! Det är en bassäng i min högra sko, så illa är det. Men det var värt det. Vad som händer på vandrarhemmet vet jag inte, vi får het enkelt se.


SNART FRAMME

Nu är vi snart framme i Götlabörg (säger man så på göteborgska?). Det har hänt lite på resan. Två har lämnat oss för ett den ena blev sjuk. Stackarn. Men sjukdom kan man inte göra ngt åt. Vi har kanske en halvtimme kvar och sen är vi framme! Är såååå taggad för Liseberg nu så ni anar inte!


VARFÖR SKA BLOGG-APPEN STRULA?!

Denna bild skulle varit med på förra inlägget... Testade säkert hundra gånger att ladda upp den, men icke! Förstår mig inte på denna app...


I EN BUSS PÅ VÄG TILL GBG!

Vi är nu på väg mot Göteborg! Alla ettor (eller alla ettor som vill) från NTI och MEG ska åka upp till Göteborg. Ska bli toppen! Om cirka 5,5 h är vi på Liseberg. Den tanken är fin.

Just nu regnar det lite. Faktiskt så hoppas jag att det är mulet i Gbg för då kanske det inte är några köer på Liseberg. Ser liksom inte fram emot att behöva köa i en timme för att åka en karusell i 2 min. Vi får helt enkelt se när vi kommer upp.

Jag sitter förresten längst fram i bussen. Felicia tog platserna för hon är åksjuklig av sig. Jag har inget emot platserna, är rätt skönt att sitta här faktiskt.


VAD MYCKET JAG HAR HUNNIT MED IDAG, IAF SÅ KÄNNS DET SÅ

Idag har jag hunnit träna med Martin, åka en runda med fyrhjulingen, tränat ute på golfbanan, gått hem från golfbanan, klippt gräset, duschat, packa samt ätit en mango. Jag tycker allt att jag tagit vara på denna dagen riktigt bra. Har varit en roligt dag faktiskt. Vissa dagar är det skönt att ta det lugnt och vissa är det härligt när det är fart och fläng hela tiden.

Träningen med Martin var riktigt kul, och jobbig. Vi tränade här utomhus här hemma. Det blev lite gott och blandat. Började med intervaller och sen körde vi styrka. Efter träningen begav vi oss ut med fyrhjulingen. Körde i skogen först och sedan på mindre vägar. Det är så grymt kul att åka! Fick sen till och med testa att köra lite själv. Den är inte i närheten av den vi hade förr. Skillnaden på storlekarna märks när man ska svänga. När Martin skaffade moppe skaffade han också en moppejacka med skydd på. Jag tänkte passa på att låna den. Det var ju längesen han hade den på sig så nog skulle jag nog kunna passa i den. Jag passade inte i den.


Sen blev det mat (som jag för övrigt lagade, stuvade makaronen (som jag är världsbäst på)). Sen! Vad hände sen? Jo jag åkte ut till golfbanan, så var det. Blåste storm. Så tråkigt att träna när det blåser så att man knappt kan stå still. På rangen var det rak motvind. Bollen kommer ingenstans med andra ord. Min tränare föreslog att jag skulle ställa mig längst bort på rangen och slå mot mattorna så att jag istället fick medvind, så det gjorde jag. Det var coolt att se folk slå mot mig men inte nå fram. Ännu coolare att jag slog mot dem och kunde nå fram, men jag höll mig till klubbor som undvek det. 


Man ser skjulet längre bort och till höger om det brukar man stå och slå.
Promenad hem för att klippa var det som stod näst på schemat. Tar ett tag att klippa vårt gräst, 2 timmar kanske? Hittade en liten vän på skjortan när jag var klar. Söt en. Var längesen jag såg en också. När jag var liten såg jag larver hela tiden (ja, det var en larv, en grön sådan).





Nu ska jag snart sova och ladda upp mig inför göteborg imorgon.  TAGGA LISEBERG! Ska för första gången åka berg-och-dalbanorna på Liseberg... får se hur det går.

LYXFRUKOST

Igår var det då fest för faster. Det var inget stort utan bara syskonen och deras familjer. Jag och Joar försvann efter 4 timmar, dels för att Joar behövde åka hem och dels för att jag hade svårt att andas osv för allergin. Pappa har 4 syskon och två av dem kommer från Skåne och har en bit att köra, därför måste de bo hos ngn av de andra syskonen så därför bodde min faster och hennes man hos oss inatt.

Det hade jag visserligen glömt i morse så när de kom in blev jag aningens rädd. Eftersom att vi har besök har vi dukat fram allt har att erbjuda som frukost. Det är lyxfrukost tycker jag. Det är egentligen inget märkvärdigt framdukat, det är bara det att allt är framdukat. När vi äter frukost tar vi vad vi ska och sätter oss och äter. Nu är det framdukat och ser trevligt ut. Det ser lyxigt ut. Kanske brukar ni alltid ha det såhär, men inte vi så jag är i miniexaktas.

God morgon på er förresten!



JAG PALLRADE MIG ALLT UT OCH VAR... DUKTIG? FLITIG?

Även om min motivation låg på noll så kravlade jag ut mig till gymmet och rörde lite på fläsket. Det fläsk man har skakade iaf lite. Körde löpbandet i 20 min som jag sa, DUKTIG! (det ska ni säga nu och uppmuntra hur jag planerar och sedan följer planen) Sen blidde det inte så mkt mage som det var tänkt. Efter löpningen blev det lite glo-på-tvn- träning. Ögonen jobbade stenhårt. Men till mitt försvar var det Ocean's eleven på tv... bra film, bra film... En magövning blev det iaf. Sen blev det istället ZUMBA. (Varje gång jag säger zumba i huvudet får jag deras jingel samt den överdrivet peppande rösten som säger ZZZZZZZUMBAAAA) Vi har dvderna så vi kan köra våra egna zumba-pass ibland. Körde bara zumba epress idag vilket är 20 min ZUMBA med lite gott och blandat. Jag tycker det räckte. Klockav var mkt och jag ville egentligen sova. Men jag körde tappert vidare i passet. Kändes skönt att röra på sig som sagt. 




Så här ser det ut när man kommer in i vårt lilla gym


Och så här ser det ut när man står i ett hörn på andra sidan rummet och tittar.

UT TILL GYMMET DÅ... JA



Såhär pepp är jag på att träna just nu. Ärligt talat vill jag sätta mig i soffan med en chipspåse i handen och bara tjocka mig. Men eftersom jag inte tränade igår och jag kommer heller inte träna på varken måndag eller tisdag känner jag att jag behöver röra lite på mig. Även om jag just nu tycker att det känns helt okej att inte göra ngt aktivt kommer jag på måndag ha lite ångest över det beslutet. Därför, för att jag känner mig själv, ska jag pallra ut mig i gymmet. Vad jag ska träna vet jag inte än, men det smartaste vore om jag kom på det innan jag kom ut för annars är risken att jag bara såsar där inne. Uppvärmning blir nog 20 min på löpbandet och efter det ska jag köra 30-40 effektiva minuter där jag tränar... ry.. eller ar... eller kanske mag.... hmm... Tror jag kör på mage främst. Den har fått vila länge nog! Få ta mig i kragen och hitta motivationen igen! Den verkar att försvunnit spårlöst för tillfället...

ALLERGIREAKTION BOTAS MED PROMENAD

Vi är nu hemma hos min faster som har katter. Katter och jag går inte ihop bra pga av min allergi. De gillar att gosa med mig. Faktiskt så verkar de dra sig till mig. Men iaf så är min allergi i vägen och jag nyser och har svårt att andas. Jobbigt med andra ord. Efter att vi suttit hör en timme så började det bli lite jobbigt och Joar och jag begav oss ut på en promenix. Vi visste inte riktigt vart vi gick men det visade sig att vi gick runt hela området och kom tillbaka till huset utan att behöva vända.

På vägen tillbaka gick vi förbi en hage med en massa kor i. Vi blev helt fascinerade och började ta en massa kort. Efter ett antalet kort känner vi både att vi kanske var lite väl uppspelta. För mig är kossor vardagsmat. När man bor på landet ser man kossor ooooofta. Ändå blir jag fascinerad...


TREVLIGT VÄRRE

Gårdagen blev riktigt mysig och bra måste jag säga. När jag kom hem från golfbanan bytte jag om och tog mig in till stan för att träffa Sofia som sagt. Vi gick runt på stan och in i alla affärer och sen drog vi oss till ett kafé. Var rätt lagom för det började regna och då är det alltid mysigt att sitta med fika inomhus och snacka.

Det blev café 3g's (heter det så?). Ett väldigt mysigt café tycker jag allt. Det som är synd är att vi inte har så många kaféer i stan. 3 stora som man känner till, men sen vet jag inte så måna fler. Får ta en dag och leta upp alla kaféer som ligger vid sidan om. Kanske finns ngt jättemysigt som jag missat.

Iaf så gick vi till kaféet och satt där i lite mer än 2 timmar och snackade. Väldans vad mkt man kan ha att prata om när man inte setts på länge. Det var väldigt mysigt och ngt som kommer göras om inom en snar framtid.

Efter träffen med Sofia åkte jag hem till Joar och var med hans syskon och han själv hela kvällen. Kollade lite på film och foton. En mysig och behaglig kväll med andra ord. Vad som händer idag är följande: min faster fyller år och vi ska fira henne. Hon fyller hela 60 år, inte illa tycker jag. Så vi (familjen och Joar) ska åka hem till henne och fira henne lite med resten av pappas syskon och deras familjer.


TIDIG HELG

Är ledig idag så min helg har redan börjat, klagar absolut inte. Är ute på klubben för tillfället och kommer vara det åtminstone en timme till för jag har lektion klockan 1. Sen blir det att sätta sig på cykeln och trampa järnet hem för att byta om och ta mig upp till bussen. Ska träffa min goda vän Sofia och ta igen en del. Blir så när man går på olika skolor, man hinner inte träffas så ofta men nu så!

Sitter och skriver detta inlägg i restaurangen på klubben. Jisses vad god mat dem gör. Idag tog jag fläskytterfilé med potatisgratäng. Det smälte i munnen. Nu borde jag röra på mig. Ställa mig på rangen igen innan min lektion börjar.