FÖRSTA TÄVLINGEN FÖR I ÅR AVKLARAD

Då har jag alltså tagit lindring Växjö GK TVÅ gånger idag. Spenderade ungefär 9,5 h ute på banan. Gissa om jag var trött? Märks att det är i början på säsongen för man är rätt ovan vid de långa timmarna på banan. Tänk, 8 timmar på en golfbana. För det är så lång tid det brukar ta att gå 36 hål, 4h om man går 18. Man går en promenad så länge alltså. Fram och tillbaka, hit och dit. Skulle du göra det en vardag? Ta en 8 timmars lång promenad. Börja gå och se vart man hamnar kanske? Galet när man tänker efter. Skulle någon säga att de tog en 8 timmars promenad med en lunchpaus på 1h efter 4 timmar skulle jag troligen titta snett och ta ett steg tillbaka.

I alla fall, nu är första tävlingen gjord. Vad har jag att säga om den? INGENTING. Jag vill helst glömma denna upplevelse.......


HÄNDELSERIK RUNDA

Har nu (äntligen) spelat klart inspelet på väXjö. Gick med tre andra som inte var de mest rutinerade. Med andra ord tog det ett x antal slag innan hålen var avklarade. Trots att det tog vad som händes en evighet, var i klara efter 4,5 h. Inte så himskans illa faktiskt, dock kunde det ha gått mycket fortare tycker jag. 

Det var en händelserik runda tycker jag ändå. "Nära döden"-upplevelse hade man bland annat. Han visserligen inte riktigt reflektera över att det var nära, men det var det iaf. Det intressanta med sällskapet var att man aldrig visste var deraas bollar skulle ta vägen. Ibland gick de 5 meter rakt fram, sen gick de 100 meten åt höger och sedan tvärtom. Man var helt ovetandes. 


Står en bit åt sidan (säkert avstånd) och tittar vart deras bollar tar vägen


Började regna lite, inte uppskattat. Sur/ledsen min blir det då


Ser ni där det ser ut att vara lite fokus? Där är herrarnas tee på sista hålet
och jag stod vid mitt tee ungefär och väntade. Jag var en aning nervös
eftersom de spelat så ostabilt.
Det säkraste stället skulle troligen varit mitt ute på fairway.


Bäst att vara på den säkra sidan så man icke blir träffad av en boll!

SAMMA MÄNNISKA ELLER?

Okej, nu efter jag precis publicerat det senaste inlägget skulle jag kolla så att det kom in på bloggen, vilket det gjorde. Sen bläddrar jag ner lite och ser bilden jag la ut igår och börjar fundera; är det ens samma person???? Jag blir som ny med lite klet i fejjan ju. Ser inte trött ut heller, vilket jag väldigt tydligt gör idag utan smink iaf..... Jag har nästan inga ögon utan smink (?!?!?) Herregud asså.......


Andrea utan smink....

image description
...Andrea med smink

MOT VÄXJÖ, OCH VIDARE!

Eller inte eftersom att det är till växjö jag ska. Hade du också problem att skriva växjö när u var liten? Svårt att acceptera att det uttalas väksjö men stavas växsjö? Jag hade det och efter att ha skrivit dessa få raderna tror jag att jag fortfarande har lite problem. Jag skrev om "växjö" troligen 7 ggr innan det blev rätt. Jisses alltså, jag går första året på gymnasiet och har fortfarande problem med det. Men en annan teori jag har om det är för att x:et sitter så långt ner på tangentbordet, därför är det lite problem att träffa knappen. Men men, den sitter där den sitter

Nu tillbaka till ämnet och anledningen till att växjö kom på tal. Har som sagt en tävling att spela imorgon och idag är det inspel. Vilket innebär att jag nu sitter i bilen på väg upp till växjö för att "lära känna banan". I alla fall så ska jag planera hur jag ska spela den för att kunna scora så lågt som möjligt och vinna. I'm in it to win it! Jag vet inte ens om man kan säga så, men det rimmar, huvudsaken. 


In da car och taggar samt ser otroligt trött ut(???)

KAN INTE FÅ NOG

Det finns en del saker i mitt liv jag inte kan på nog av. Choklad är en grej, min familj, min pojkvän, träning och golf! Minna vänner såklart också. Det är sådana saker som gör allt så mycket bättre. Det som denna vecka är riktigt taggande är golfen. Första tävlingen för säsongen närmar sig och jag är grymt taggad. Inställningen jag har är att jag ska vinna! Självförtroendet är på topp och det känns så sketans bra!

Imorgon är det inspel som gäller kl.11.10 så vi beger oss härifrån vid 9. Blir att plugga i bilen troligen, både fram och tillbaka. Effektivt faktiskt! Taggad är jag iaf! Hoppas vädret blir fint också, vore pricken över i:et. Tänk sen i sommaren när man kan gå i shorts och piké, längtar! I alla fall, har tränar idag och det kändes grymt. Hoppas det håller i sig till söndag. TAGGAR!



MINA ÄLSKADE HÖRLURAR

När jag fyllde år, vilket var för exakt 5 månader sen idag, fick jag ett par rosa hörlurar som jag så innerligt önskat mig. De är så sjuk coooooooooola. Tycker jag då. De har fungerat utmärkt till för ett par veckor sen för då ville de helt plötsligt börja glappa. Det hände inte hela tiden, men lite då och då hakade låtarna upp sig. Det var uthärdligt men en aning mycket irriterande eftersom vi inte betalt för att de skulle glappa. Sen gick det inte mer än några dagar innan ena luren slutade fungera helt. Då hade jag alltså ett halvt headset som glappade ibland. INTE ULTIMAT

Som tur är kan man reklamera varor, jippie. Det gjorde vi då och jag fick de nya igår. Väldigt snabb leverans måste jag säga. Så nu har jag två par hörlurar som är identiska. Enda skillnaden är funktionen. Men nu är jag glad igen. Har varit så tomt att inte kunna lyssna på musik någonstans. Verkligen jättetyst. Man inser inte vad man har förrän det är borta, eller något i den stilen. Tyst var det i alla fall. Och det fortsätter nästan vara tyst ett tag till för mitt spotify premium har gått ut.... Smällde igen dörren efter sig gjorde den med. Får fixa det ikv eller imorgon. Tills dess lånar jag pappas spotify, sssssh.




JAG GILLAR LITE AV ALLT

När det kommer till musiker, låtar, genre osv inom musiken har jag inte en riktig aning om vad jag gillar. Det finns nog inte en enda artist som bara gjort låtar jag gillar. Dock har de flesta artister minst en låt jag kan tänka mig att lyssna lite extra på. Just nu är jag inne på de flesta av Lana Del Reys låtar. Jag har hennes album "Born to die" på repeat så jag bara lyssnar, lyssnar, lyssnar! Vissa låtar är det precis så jag lyssnar klart 


Hon sjunger på ett så skönt sätt! Man måste bara gilla henne. Kan inte mycket om musikgrejsimojser, men det behöver man väl antagligen inte för att själv kunna säga vad man tycker är bra och dåligt. Har dock fått höra en del gånger att min musiksmak inte är den bästa, men WHAT EVER. Jag gillar den....................

En annan specifik låt jag lyssnar en massa på är "We are young" av FUN. Den är bra. Megabra till och med. Lyssna på den! Det är en order. 



Något förslag på en låt/artist jag kan lyssna sönder? Är absolut öppen för förslag!

MEGALÅNG LUNCH

Läsförståelsen på nationella i svenska är avklarat och jag är hungrig. Vi äter inte förrän om 1 och en halv timme men det låter som att vi ska äta på stan. Lutar åt Kebabhouse. En väldigt bra restaurang(?) Kan man kalla det för restaurang? Vad är det annars liksom? Vi fastställler att det är en restaurang och därmed basta! 

Jag är inte sugen på pizza, men som tur väl är så har kebabhouse massa olika alternativ. Perfa! Sallad är jag dock inte heller sugen på... Hmmm.... VILKET PROBLEM JAG HAR. Faktiskt glad för att det är mitt största problem just nu. Nästa problem efter det är att jag inte kan spanskaglosorna vi har idag. Ooooops. Men som jag skrev nyss har jag låååång lunch så jag har gott om  tid att träna. Om jag då kan slita mig ifrån datorn... Inte världens lättaste alltid. 

Sen har Felicia satt på Gossip Girl vilket jag gärna kollar på... Kan jag skylla på henne om jag inte kan glosorna? Eller skylla på skaparna till Gossip Girl, att de gjort det för beroendeframkallande. Inte lätt alltså. 

Jaja, jag löser det på något sätt! Kebabhouse blev det btw!



ÄR DET INTE DET ENA SÅ ÄR DET DET ANDRA

Jag är inte alls lika snuvig som jag var i förmiddags, ett steg i rätt riktigt alltså. Däremot är jag  hostigare och har lite problemas med astman. Ska man säga plus minus noll? 

Jag har faktiskt varit ute lite idag i det fina vädret. Även om jag inte mår 100 så är vädret super och jag kan nte vara inne hela dagen då. Mamma hängde med ut på en liten promenad. Med liten menar jag verkligen liten. Första biten var i skogsterräng så man fick gå upp och ner, över stenar och hoppa över gropar och så vidare. I mina ögon var det dock mer som att gå över berg och korsa floder och dalar. Blev flåsig efter en liten bit bara. Känns kanske inte super. Men men, vädret var awesome!




Efter promenixen stannade jag till vid vår fina lilla slängguga som är mellan vårt hus och våra grannars hus. Älskar den gungan. Det är jätteskönt att bara sitta på den och känna vinden i håret. Först måste man såklart ta fart. Men sen. Så skönt för att tänka. 




INGEN SKOLA FÖR MIN DEL IDAG

Förkylningar tar tydligen inte hänsyn till att man går i skolan. Konstigt. Så på grund av att den inte gör det är jag inte i skolan idag. Är istället hemma och kryar som bara den! Imorgon har vi NP i svenska, läsförståelsen, och den vill jag inte vara sjuk till. Vill såklart inte vara sjuk nu heller, men om jag gör allt i min makt för att bli friskare slipper jag vara hemma. Får ju inte träna nu heller, fast å andra sidan har jag inte ork att göra det heller. Finns ingenting segare än att bara vara hemma och inte orka göra något. 

Jaja nu ska jag inte gnälla, istället ska jag äta frukost. Flingor är vad som står på menyn. Flingor är gott. Bästa mellanmålet och frukosten. Iskall mjölk ska det vara. Gooooooott. 


KAN MAN INTE TRÄNA FÅR MAN VÄL BAKA

Mår alltså inte bättre idag. Vad ska jag säga, blir bara så trött på allt. Men nog orkar jag göra lite saker iaf så jag har b.la bakat idag. Kolacupcakes blev det. Var Felicia som bakade de en dag och tog med en till mig i skolan (smälter bara när jag tänker på det) och de var sjukt goda, därför tyckte jag att det inte var en så dum idé att baka dom. 

Receptet kommer härifrån. Jag gillar att baka kakor och cupcakes som man ska pilla lite med. Att bara göra en muffin är liksom så tråkigt. Inte jättesvårt heller. 

Vad tyckte jag om muffinsen då? De var sjukt goda! Personligen är det previs så att jag kan äta en muffin för de är väldigt söta. Frostingen som är anledningen. Men i vilket fall som helst så var de goda och jag rekommenderar att du bakar dom!




RÄTTEN VI ALLA VÄNTAT PÅ

Efterrätten såklart! Jag har lagt ner både hjärta och själ i denna efterrätt, vill ju såklart att alla ska gilla den. Har ni gissat förresten? Gissat över vad den runda kakan kan ha varit för ngn? Det är en cheesecake såklaaaart! En chockladcheesecake närmare bestämt. Blev riktigt glad över den. För om jag ska skryta blev den rätt snyggt och smaka därefter. Kanske inte smakade snyggt, men gott. Tror ingenting kan smaka "snyggt" eftersom det är ett utseende baserat adjektiv. Och om ni nu bara "mäh, klart hon själv säger att den är god" då har jag en person som kan vittna om att den var god och det är Joar

Här nedan ser ni utvecklingen av kakan. Lite översiktligt då. Den ser lite olika ut men det beror lite på ljuset och lite på instagram. Älskar instagram vill jag bara inflika. Heter knappsats där om ngn bestämmer sig för att vilja följa mig där.

Vill ni ha receptet? Hojta till i så fall så fixar jag det!









Tadaaaaaa! Det var kakan det! Supergod!

VI BÖRJAR LITE LÄTT MED...

...hamburgare. Ytterst enkel och god kalasmat tycker jag allt. 


HISTORIEN OM MITT HÅR

Jag har rätt kort hår, eller kort och kort, det går till axlarna vilket jag anser ändå är rätt kort. Klippte det kort i mitten av 8an. Då klippte jag det till axlarna för jag ville inte klippa av allt på en och samma gång. Blev riktigt nöjd så senare klippte jag det ännu kortare, i en mer markerad pagefrisyr. Sen lät jag det växa tills det var i axellängd och det liksom vek upp sig och såg inte bra ut, i min mening då. Så innan skolavslutningen i 9sn klippte jag det kort igen fast inte i en markerad page som innan.

Så jag hade kort hår, som jag gillade, men jag kunde inte sätta upp det i hästsvans eller liknande. Jag överlevde, men saknade att kunna slänga upp håret i en slarvig knut eller liknande när jag hade en dålig hårdag. Därför bestämde jag mig för att låta det växa och bli låååååångt. Så nu har det snart gått ett år sedan jag klippte det kort och gissa vad! Jag kan göra en liten knut! Blir lycklig varje gång jag får till en fin liten knut. Tänk när jag kan göra en större knut! Längtar


DÅ ÄR HELGEN HÄR DÅ

Lördag idag om du råkade missa det. Är det bara jag eller går veckorna väldigt fort? Tycker inte alls det var längesen det var helg. Dock minns jag inte riktigt vad jag gjorde förra helgen, så samtidigt som veckorna går fort känns det som längesen saker och ting hände. Ytterst komplicerat. 

Händer idag då? För min del är det kalas på kvällskvisten. Sa troligen det igår, men då blir det repetition nu. Förhoppningsvis blir jag piggare tills dess för just nu är halsen riktigt grötig och gör ont. Är dock inte jättehes och det är tur det, gillar att prata nämligen. 

Jag var som sagt huvudansvarig för efterrätten. Bakade den igår och den ser bra ut utanifrån. Vet inte hur den ser ut i mitten eftersom kalajset inte börjat än. Men så här ser den ut ovanifrån:



Vad för kaka kan det vara? Vad kan det vara? Någon gissning? Inte? Nej då får du vänta och se tills ikväll.

CHAI LATTE PERFA VID HALSONT

Idag har jag ont i halsen. Jag vet. BLÄ! Moget av mig. Men det är så jag känner, blä för hela slanten. JAG VAR JU NYSS SJUK FÖR GUDS SKULL! Kände mig hur pigg som helst igår och dagarna innan, men sen när jag skulle sova började jag känna lite och sen har jag haft ont hela dagen idag. Håååå.

Jaja. Det bästa vid ont i halsen är att dricka ngt varmt, enligt mig då. Drack imorse te, vilket hjälper en del. Den ultimata drycken är chai latte! Så, efter skolan tog jag med Joar till ett café och köpte mig en chai latte som skulle rädda min hals från ontet. Det gjorde den! Köpte visserligen ett stort glas som rymde en halv liter typ. Eller okej, lite överdrivet men stort var det! Joar tog oxå chai latte fast med espresso. Vi kom överens att min var absolut godast och mest prisvärd. Min var störst och kostade minst, yeah!

Men generös som är så bjöd man pojkvännen på en slurk då och då.

Kolla skillnaden?!?


MUFFIN ELLER MUFFINS?

Mamma ska firas imorgon. Hon fyller år på söndag kanske jag ska säga, men vi firar henne som sagt imorgon. Jag har fått i uppdrag att baka huvudefterätten. Hedersuppdraget tycker jag allt. Men det jag ska baka kan inte alla äta så mamma har bakat muffins till de som inte kan äta (vilket är endast måmå) och jag kände mig tvungen att provsmaka. Gisses vad stora de var!? orkade inte hela, men en stor bit fick jag allt i mig.

Och vad säger man nu? Muffin eller muffins? När jag skriver muffin på mobilen blir det röda prickar under vilket tyder på att det är felstavat. Meeeen många säger muffin. Så vad heter det egentligen??? Jag är kluven! Hjälp mig!


MEN OJDÅ



Här sitter jag och förvånas över musklerna i mina armar. Nää spänner mig för er såklart, eller inte. Vet inte vad jag för faktiskt? Vet dock att det gjorde ont i handleden eftersom det var lite svårt att få till denna bilden. MEN VARFÖR SPÄNNER JAG MIG?? Jo det är en bra fråga utan svar. 

Har i alla fall tränat idag igen. Jajamen! Jag åkte hem från skolan, ut till golfklubben för att ha min profil (gick rätt så faxen awesome) sen åkte jag hem slängde i mig en skål flingor (japp, skål, sked, flingor, mjlök, allt). Sen susade jag upp till bussen (mamma skjutsade mig). Hann utan något större problem. Sen var klokan 10 i 5 när jag var framme på loket och 10 min senare började första passet jag gick på. Lite hektisk, men absolut hanterbart. Var ett rent konditionspass i 30 min. Gick bra osv. 

Sen så blev det BOSU. Det absolut bästaste passet loket har. Malde på med tunga vikter och joggade på bollen med knän upp till hakan. Jag tänkte att det var äta eller ätas som gällde. Alltså när jag var där mitt under passet fick jag en sån härlig känsla av att jag kände mig vältränad. Låter jättekonstigt men det är sant. Kändes som jag kunde göra allt och att mitt hårda slit faktiskt lönar sig! Absolut top 10 i känslotoppen. 

Har inte många dagar kvar tills mitt mål ska vara uppnått. 50 dagar om jag sk vara exakt. Tagga och träna är det som gäller nu!

NO IDROTT TODAY


Här sitter jag och försöker se lite smart ut. Min glasögon fixar nästan den biffen. Behöver inte ens anstränga mig när jag har de på, toppen ju. Anledningen att jag, klockan 8:50, kan sitta och se smart ut hemma, för det är där jag är, är för att vi inte har ngn idrott idag. Jag vet, trist. Jag gillar faktiskt idrott. Gillar allt där man får vara aktiv och studsa runt. 

Men bara för att vi inte har ngn idrott där vi springer runt betyder inte det att vi inte har idrott alls. Nejnej. Vi har börjat med ett skrivprojekt (som ska vara inne nästa vecka..) och idag fick vi vara hemma och jobba med det istället så det hinner bli klart. Mycket bra tycker jag allt. Detta känns som en uppsats jag borde få bra betyg i eftersom allt som har med idrott och rörelse intresserar mig. Men den känns lite jobbig så jag får se hur detta kommer gå. 

Nej nu måste jag rusa för bussen går snart och jag har inte packat min väska. Oj vad lågstadienivå det lät? Men det kan jag leva med! Hejdå!

DE ÄR HÄR!



De är här! Äntligen är dem här! Mina kära klubbor som har jag gått och väntat på i lite mer än två veckor.Jag vet inte om jag sat det man jag fick låna ett par herrklubbor i stål till mina nya kom. Herrklubbor i stål är tyngre, längre och tjockare än jag är van vid och än vad jag ska ha. Men det gick rätt hyfsat med de ändå.

Men idag slapp jag de och fick istället mina egna!!!! Jisses vad glad jag är över det! Jag invigde dem till och med på banan idag. Spelade de 9 sista hålen på banan från gult tee med två kompisar på klubben. Gick rätt hyfsat, 7 över par. Inte ett score jag är megastolt över men nog är jag nöjd allt.

Det fina med mina ny klubbor är att jag slår rakt! Helt ärligt. De nya klubborna gör att jag slår rakt. Mina förra klubbor var i gafitskaft vilket var för mjukt för mig så därför böjdes de när jag slog med dem och det resulterade i vänsterskruvade bollar, inget jag vill ha! Men nu. Nu så. Nu går de banne mä rakt!

Sen glänser de. Tänk er hur min bag numera strålar. Blir nästan bländad. Eller inte, men ändå. Imorgon ska jag ta och skrubba av alla mina klubbor för alla är inte lika rena och fina som de nya klubborna om jag säger så.........








Jag är inte stolt över detta.... Ska som sagt tvätta dem imorgon...

VISIONSMÖTE

Jag är lite sen. En dag sen rättare sagt. Detta visionsmöte jag skrev på rubriken ägde rum igår. Tänkte göra ett inlägg igår men jag vaad trött när jag väl kom hem. Men det betyder inte att jag inte kan skriva om det idag. 

Okej, igår var det alltså visionsmöte, vilket bbetyder att mötet handlade om visioner. Kanske ska säga att det handalde om golfen? Visioner om hur klubben ska bli bättre och för att verksamheten ska växa. Vi var inte många på mötet, endas jag och en till var juniorer, resten var vuxna som satt i styrelsen eller kommitén. Det kändes som ett rätt bra möte. Jag hoppas verkligen att orden blir handling. Det är så lätt att säga en sak men sen aldrig göra det. Har själv erfarenhet av det. Mamma och pappa ber mig sätta in i diskmskinen och jag säger att jag ska göra det. Gör jag det? Nääää

För övrigt ett bra möte tycker jag nog. Även om det var i två timmar kändes det som att det gick rätt fort. 

Det erbjöds fruk på mötet. Pappa hade tagit med hemmifrån tydligen. Vi konsumerar väldigt mycket bananer hemma så mamma hade köpt en maga stor påse för att vi skulle ha, men dem bananerna tog pappa med till mötet och efter mötet fanns det inte många bananer kvar. 



Jag hann roffa åt mig en banan iaf

UPPE MED TUPPEN... ELLER JA

Jag var inte precis uppe med tuppen för jag gissar att det är vid 5-6 tiden? Det är för tidigt, vill helt sova så länge jag kan så jag är utvilad, har typ en fobi för att vara utmattad (??!??) I alla fall så gick jag upp halv sju om du vill veta. Hade då 40 min på mig att göra mig i ordning för att sen åka med mamma in till gymmet. Mamma skulle inte träna men hon var snäll och säppte av mig där.

Efter gårdagens träning kände jag mig riktigt pepp på att träna. Känns verkligen som att jag är tillbaka i gamla banor nu och jag ÄLSKAR det! Känner dock att jag tappat lite styrka och kondition efter den lilla sjukdomsperioden. 

I morse blev det konditonen som trimmades, samt benen. Allt vad ben heter fick jobba; insida, utsida, baksida, framsida och vader. Det känns mest i höfterna, är kanske där jag är minst tränad? 

Jag älskar att träna på morgonen, det är absolut bästa tiden på dynget för ett träningspass. Varför? Bland annat för att man vaknat till efteråt och man får sådan energi och orkar hela dagen. Det som är lite jobbigt är att jag blir hungrig rätt fort efter att jag tränat, även om jag äter så blir jag hungrig fort. Måste liksom få i mig ett redigt mål mat för att slippa vara hungrig. Småäta är inget för mig!

Men gud vad jag hoppar när jag skriver. Börjar på en sak och avslutar en annan. Jaja, träning är bra.



En orelevant bild tänker du, en bild i rörelse tänker jag.

LÄGESRAPPORT

Är dötrött. Varit en lång dag och har tränar två timmar på gymmet, pass främst men lite löpning också. Vill bara sova just nu så det år precis vad jag ska göra! GOD NATT!


OOOOOOPS

Jag försov mig... nästan. Kan man göra det? Nästan försova sig? Jag ställde min klocka på halv 7 (trodde jag) men den ringde inte förrän en halvtimme senare, vilket innebar att jag hade 20 min på mig att äta, klä på mig och sen gå upp till bussen. Lite stressigt faktiskt. Men trots det tog jag det luuuuuugnt. För på ngt konstigt sätt går klockan alltid snabbare när man stressar, men när man tar det lugnt rör sig klockan i snigeltakt. Så, därför tog jag det lugnt och låtsades att jag hade hela dagen på mig. (hann dock inte sminka mig så hela dagen kanske jag inte hade på mig)

Är det bara jag förresten som tycker fullsatta bussar är lite jobbiga? Liksom när man kliver på ser man att det ser rätt fullsatt ut, sen klickar man kortet och ska sätta sig där det finns en ledigplats, vilket inte alltid finns. Men när mn går på kan man ju inte stirra för att hitta en plats, utan lite diskret men snabbt se om man kan hitta en. För min del slutar det oftast med att jag får be en flytta sin väska så jag kan få sätta mig. Jag får be en flytta sin väska. Det är alltså inget man gör automatiskt när man ser att bussen är full och det stiger på fler folk. Gärna brer man ut sig lite extra så att personer som stiger på bussen knappt vågar be om platsen. BLIR SÅ TRÖTT

Äsch inget att haka upp sig på. Fast om det är det största jag har att bekymra mig om är jag ändå rätt nöjd.

INGEN RAST INGEN RO

Den hår dagen ahr varit rätt så fullspäckad faktiskt. Gillar sådana dagar dock. Känns härligt på ngt sätt. Dagen började med att pappa och jag begav oss till tennishallen i en av våra vänner bil (tanken var att övningsköra i den efter tennisen). Tennisen var såå rolig. Varför? Jo, dels för att de gick väldigt bra i vissa stunder, men också för att det var väldigt tramsigt och flamsigt andra stunder. Skattade väldans mycket alltså!

Efter tennisen blev det dags att ÖVNINGSKÖRA! Jag brukar köra med firmabilen, för den är den enda bilden vi har med växellåda, men denna gången körde jag med en annan bil med växellåda. Alltid nyttigt att testa andra bilar och hur ska jag säga att det gick? Innan jag kom iväg fick jag tre motorstopp. TRE. Vid det andra motorstoppet kändes det som att jag skulle stå på samma fläck resten av dagen, hoppet hade övergivit mig. Sedan vid det tredje ansåg jag att det var bekräftat. Men trots det testade jag igen och tro det eller ej, men jag lämnade ursprungsplatsen! Bilen var inte så jobbig att köra när man väl kommit iväg, men startandet höll på att ta kål på mig.

Sen när vi senare kom hem (efter att ha fått vänta vad som känes en evighet på Mcdonalds) var det bara att äta och sen bege sig vidare till golfbanan. Det var spelträning som stod på schemat jag var nog allt taggad tror jag. Är alltid roligt att träna, eller ja, för det mesta är det roligt. Ville väl mest låta optimistisk tror jag. Själva spelet gick kanske inget vidare, men sällskapet var trevligt så det kompenserade för spelet. 

Seeeeen när jag kom hem från golfbanan åt jag lite och sen begav sig pappa och jag in till stan för att ta en glass på Glassiären. (Blev smaken äpplekanel denna gång. Betyg: 3 knappar av fem möjliga) Joar mötte upp oss där så vi satt där alla tre och smaskade på varsin glass i det lite kyliga, men fina, vårvädret. Joar åt en glass med smak av caffe latte, den var väldigt god så nu vet jag vilken glass jag ska ta nästa gång. 

Glassätandet avslutades med att Joar och jag promenerade tillbaka till hans lägenhet medan pappa tog en kopp kaffe hos sin bror. Promenaden jag oh Joar tog var väldans mysig och fylld med skratt. Jag blir så tramsig i Joars sällskap, men roligt tramig tycker jag själv. Jag skrattar åt mig iaf... Kanske ska tagga ner när det finns andra människor i vår omgivning? Aja, var jättemysigt och varje gång jag är med Joar inser jag hur mycket jag älskar honom, en känsla som är värd oändligt mycket. 

God natt nu, jag drar mig till kojs!


DIP DYED FAKE

Det är typ en ny trend på G, dip dyed. Man har topparna färgade i en annan färg/nyans än sin vanliga hårfärg. Det är sjukt cool och jag vill själv ha det!
Men det känns ju lite osäkert att färga topparna och sen bli missnöjd.

Så... Jag hörde att det fanns ett sätt att göra det på men som går ur när man duschar! Super ju. Det är ungefär som mascara till håret. Borsten ser ut som en mascaraborste gör. Sen ska man lite lätt kunna applicera färgen på håret. Var dock lite jobbigare än att bara dra en gång, fick hålla på rätt mkt innan det syntes att jag hade färg. Coolt att testa iaf, är mer sugen nu på att faktiskt färga det!


DEBUT PÅ GLASSIÄREN

Men ojojoj. Jag glömde skriva igår om första glassen på Glassiären. Det är ju viktiga grejor! Glassen som fick inviga Glassiären blev... *trumvirvel*.... chokladboll! Jap, glassen hette chokladboll och den hade till och med små bitar av chokladboll i sig. Nästan som B&J... fast B&J är en klass för sig. 

Jag har bestämt mig för att första äta olik glassar varje gång jg är på Glassiären. Jag vet, fånigt och konstigt. Men jag har inget annat att fundera över så då blir det så. Sen är det gott att smaka alla glassar och veta vilken som är ens favorit. Det enda jobbiga är att jag inte tål alla glass... Få be ngn annan smaka de glassarna åt mig. Kanske ska lura Joar till det...? 


Man får så myyyyyyyckettt glass också!

BEEP-TEST

Dagen började i idrottshallen för vanligt hederlig idrott. Eller vad klassas som vanlig hederlig idrott? Fotboll? Redskapsgymnastik? Vad är det egentligen?

I alla fall så hade vi lekar. Lekar som vi själva fick bestämma. Jag hade krabbfotboll, aldrig igen säger jag. Var nog rätt misslyckat. Men jag gjorde så gott jag kunde iaf. Efter att tre lekar hade genomförts var det dags för det man fruktat under hela lovet. Beep-test. Gaah vad jag alltid blir nervös när jag ska springa det. Men samtidigt peppad. Jag vill ju verkligen göra bra ifrån mig. Prestationsångest kanske?

Det jobbiga med denna omgång var att jag inte tränat på länge och har jobbigt med min astma. Har lite jobbigt att andas med andra ord, därför är inte kondition det ultimata som jag tränar för tillfället. MEN, jag kom rätt långt för att vara "handikappad" för tillfället. Har som bäst kommit till 11.2. Vänta lite nu! Vet ni var beep-test är?  Om inte kan ni läsa det HÄR

Jaja, det är över och jag ät nöjd, men samtidigt liite bitter. 


MUNTLIGT NATIONELLA I SVENSKA - CHECK!

9.50 började jag skolan idag. Det som stod först på schemat var muntligt nationella i svenska, och guuud vad nervös jag var. Jag brukar inte bli jättenervös för muntligt är ngt jag brukar klara av bra, och de gjorde jag nog även denna gång. Men jag var ändå väldigt nervös innan det var min tur. Min största rädsla när jag redovisar är att jag ska få en blackout. Fick det när jag och min bror skulle hålla ett tal till min pappa på hans 50-årsfest. Det löste sig dock men det är ändå lite jobbigt.

Det enda jobbiga under denna redovisningen var att ja blev helt rödflammig. What's up with that liksom?? Det är sjukt, men jag brukar bli så. Varför? Varför?! Det är heller inte så att ja blir det direkt, nej nej, det var ungefär i miten av min redovisning som jag blir lika röd som en kokt kräfta.

Har ni tänkt på att om man säger lika röd som en kräfta så är det helt fel. För en kräfta blir inte röd förrän man kokt den. Hoppas ni lärt er ngt nytt nu! Och kom ihåg; Du är lika röd som en KOKT kräfta.


BACK ON TRACK

Tränade för första gången idag på 3 veckor. 3 veckor! Kan du fatta, det är sjukt långt uppehåll! Men visst, man kan ju inte kontrollera sjukdomar. Önskar man kunde dock. Välja vilka dagar man vill slippa. Aja, det är bara önsketänkande.

Men i alla fall. Idag gjorde jag en mini comeback. Varför mini? Jo för jag tog det väldigt lugnt och hade inte så tunga vikter. Sen ska jag inte träna så ofta nu i början. Var skönt att vara tillbaka på gymmet trivs så bra i den miljön! Idag var jag dock inte i själva gymmet, utan jag var i stora salen och körde pumpexpress och core express. Två favoriter bland passen.

Imorgon blir det bosu, det är nog den absoluta favoriten. Innan passet kmr det bli lite onyttigheter, man vad det är får du se imorgon! (hehehehe)


KONSTRUNDA DELUX

Hela dagen idag har spenderandes i bilen, i galleri och gåendes. Vi har cirkulerat runt i Österlen för att titta på konstrundan som är varje år. Första gången vi gjorde det dock. I början var det rätt mysigt och så, kanske inga tavlor som lockade och som man blev lite kär i.

Efter sådär 4 timmar var jag så trött på allt vad konst hette. Så jäkla segt att sätta sig i bilen, gå ut ur bilen, gå in i ett galleri, kolla i 5-10min, gå tillbaka till bilen, sätta sig i bilen och börja om hela alltet igen. I slutet kom vi dock till en konstnär som föll mig i smaken. Var akvarellmålningar på olika motiv. Väldans fina faktiskt. Skulle jag göra om denna konstrunda? Hmm..... tveksamt faktiskt... Men nu vet jag ändå vad som finns att se, vilket gör att jag nästa gång kan välja lite mer precis vad jag vill se. Men som sagt, det är tveksamt ska jag erkänna. Det som var mysigt var typ att ha med egen mat och ha liten picknick. Lite kallt att vara ute kanske, men tanken var mysig. 

Nix, Masters är på tv och då kan jag inte sitta vid datorn och glo!

ROADTRIP!

Yes box, nu är det roadtrip som gäller! Eller ja, inte en megalång en, bara till brevlådan och tillbaka. Nää lite längre kanske. Ska bli kuligt för Joar sitter i bredvid mig i bilen, yey. Hade varit trevligt och så annars också men nu ska det bli roligt!

Att titta på tavlor är det som står på menyn. Man åker tydligen hem till själva konstnären och kollar på tavlorna där(?!) det låter lite knas, ursäkta mig med det är da fact. Är inte tavlorna fina får man se olika inredningar iaf, och det är skojsigt tkr jag.

Btw! Ska jag kanske säga glad påsk i efterskott? Var ju trots allt påsk igår och det är ju rätt trevligt. Själv firades den i hässlegården med ena sidans släkt. Sen fick man lite "påskgodis" i ett ägg. (jag fick godis i ett ägg vilket gör det till påskgodis)

Men oj! Jag höll på att glömma! Igår var det inte bara påsk, det var även 6 månader sen Joar och jag blev tillsammans! Älskar han så in i bängen <3

Ha en fortsatt bra dag dårå!


BRA DAG PÅ GOLFBANAN

Jag har spenderat största delen av dagen på golfbanan idag. Spelade först 9 hål och sedan tränade jag lite på närspels området. Spelade rätt bra idag igen och gick ett över par, igen. Känns inte dumt alls faktiskt. Dock har jag bara spelat från rött tee, så jag måste testa blått och vänja mig vid det igen. Ska spela en runda imorgon och då blir det nog från blå tee.

Vissa dagar älskar jag golf. Verkligen älskar. Jag ville nästintill bo där ute så jag kan träna 24/7. Idag var en sådan dag, hela denna veckan har nästan varit en sådan dag. Det går så bra, allt sitter eller går snabbt att lära in. Så himla härligt alltså.

Målet med årets träning är nog att bli killer på närspel. Man tjänar så Sjukt mkt på att vara bra på det. Sviten sjunker.

Vad har jag mer för mål? Jo! Jag ska ha ett handikapp under 5.0!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3298071/images/2012/pic_197079914.jpg" class="image">


HIMLA SVÅRT ATT HITTA MATSTÄLLE VID LUNCH

Idag var jag i stan strax innan lunch för att uträtta lite ärenden (låter så himla vuxet asså). Passade på att luncha med pojkvännen min när jag ändå var i stan och han bor så nära. Vi gick till 3 ställen som var överfulla. Liksom herregud, äter ALLA samtidigt? Jag vet att tolv är den magiska lunchtiden, men no går det att äta efter.

Vi hamnade iaf på ett café där det fanns gott om plats. Blev varma mackor för min del och paj för Joars. Tog också en chai latte som jag konstig uttalar fel. Jag sätter liksom ihop orden men man ska tydligen säga de lite mer för sig. Går inte även om jag försöker, och skulle jag lyckas en gång säger jag det jag brukar nästa. men än så länge har jag fått en chai latte när jag bett som det så helt tokigt kan det inte låta.

Sitter på bussen hem nu och ska när jag kommit innanför dörren kasta jag på cykeln för att bege mig till golfbanan. Synd bara att det blååååseeer.......

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3298071/images/2012/pic_196885122.jpg" class="image">


PIZZA + BIO = TUMMEN UPP

Ska snart iväg till bussen för att möta upp min barndomsvän, som är även är min vän i nuläget, för att åka in till stan och käka på Montmatre innan vi drar vidare till biosalongen för att se "En fiende att dö för". Vet inte alls vad den handlar om men den verkade bra efter att jag läst första raden av beskrivningen. Orkade inte läsa igenom hela och kanske bli besviken över att den inte fortsatte vara lika bra.

I alla fall, ska bli väldans kul kul kväll tycker jag allt. 

Ansiktet utåt ser ut så här ikv:


ETT ÖVER PAR

Ett över par, vad menar hon med det? Vad är över par? Jo det va rmin 9 håls golfrunda i dag såklart! Gick faktiskt rätt bra även om allt inte flöt på jättebra hela tiden. Sen väntar jag på mina nya klubbor för att mina gamla har för mjukt skaft för mig. Jag kan alltså inte spela med dom alls så jag har fått låna ett par andra klubbor i väntan på mina nya. Inte det lättare att spela med herrklubbor, men det gick. Ett över par är faktiskt inte alls dåligt för att vara första lite mer seriösa rundan. Sen hade det inte varit dåligt om det var 50e rundan heller, men ändå. Det känns som att det kommer bli ett riktigt bra golfår i år. Den känslan är banne med härlig!!


Förra året på Sölvesborgs GK

VAD HÄNDER???


För några dagar sedan var det väldans varmt och mysigt, men nu, nuuuuu, nu är det herregud KALLT???!? Jag vet liksom inte om jag ska skratta eller gråta. Lutar mest åt gråta. I alla fall är jag förvirrad. I mars gick jag nästan i koftan och nu går jag med min vinterjacka. Vad hände?? 

Sen blååååster det. Denna eviga vind här i Karlskrona. Motvind överallt. Men visst. När det väl är medvind lägger man inte riktigt märke till det. Man hänger upp sig på det negativa. Icke bra egentligen. Dock brukar jag vara positiv i många andra lägen och då tycker jag allt att jag får haka upp mig på den eviga motvinden som råder. 

Det är kanske aprilvädret som spelar oss ett spratt? På tal om spratt, jag ogillar första april. Att bli lurd ligger liksom inte högt på min gilla-lista. Sen är jag så dålig på att spela andra spratt så att jag kan inte ge igen om ngn lurar mig. Förslag på hur man kan bli bättre en buse??

NU BLIR DET HOCKEY!

KHK vs. OIK


OCH DET BLEV... *trumvirvel*

.........KLADDKAKA!!! En väldans god kladdkaka om jag får be. För god till och med, så jag kunde inte sluta äta förrän jag mådde illa. Tummen upp för det? Längesen jag bakade nu, men trots det blev resultatet perfa om jag ska skryta. Helt dugligt om jag ska skruva ner.

När jag bläddrade i min egengjorda receptbok ögnade jag förbi ett recept på en chokladcheesecake. Det låter sååååå gott! Kan visualisera denna chokladiga kaka framför mig. Med riven mörk choklad som garnering. Kanske ska testa den till påsk? Men med ngn gul deloration ist? Tål att tänkas på...

Här äro min kaka iaf


TIDEN RÄCKTE TYDLIGEN INTE TILL

Det blev inget bakande igår. Åkte till spinningen vid 2 och var hemifrån till 12 på kvällen, men tanken var ju annars god. Blev faktiskt en riktigt bra och härligt kväll! Träffade många kompisar som jag inte sett på över ett halvår så det var helt awesome! Åt pizza på Montmartre med trevligt sällskap och pizzan var jättegod. Gorgonzola hette den och var ostig och god. Första gången jag testade den faktiskt och det var lyckat. Lärdomen från det blev att man ska våga testa nya saker. Em bra lärdom tycker jag allt.

Igår hann jag som sagt inte baka, så jag tar igen det idag stället. Det jag bakat står i ugnen nu faktiskt, men vad det är får du se senare..............